Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Korszerű csoportszobák, új játékok a csornai óvodában

Eszközbeszerzésre nyert tavaly 3 millió forintot a csornai Százszorszép Alapítvány a Magyar Falu Program Városi Civil Alap pályázatán, idén pedig a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával rendeznek családi napot a Csornai Napközi Otthonos Óvodában.

Az óvodafejlesztés a gyermekek kényelmét szolgálja – fogalmazott Póczik Tamásné. A Csornai Napközi Otthonos Óvoda vezetője elmondta, hogy asztalokat, szekrényeket és polcokat vásároltak a Városi Civil Alap pályázatán elnyert pénzből, vagyis három csoportszoba teljes berendezését újították meg.
Az intézményben kiemelt figyelmet fordítanak az óvodapedagógusok és az óvodások informatikai rendszerek használatához szükséges készségeinek és képességeinek fejlesztésére is. Szeretnék, ha a gyerekek minél korábban elsajátítanák az információs és kommunikációs technológiák alkalmazását. A pályázati pénzből vásárolt laptopok megkönnyítik az óvodapedagógusok mindennapi munkáját, de a gyerekek is profitálnak az eszközök nyújtotta előnyökből. Bevezették a wifit a csoportszobákba, azóta közösen nézik a természet- és mesefilmeket.
Megközelítőleg 330 ezer forintot költöttek kül- és beltéri játékokra. Az óvodavezető szerint minél előbb meg kell tanítani a gyerekeknek, hogy vigyázzanak a környezetükre, melyben nagy hangsúlyt kap a fenntarthatóság kérdése. Ennek jegyében válogatták össze az új fejlesztőeszközöket.
– 2018 óta vagyok elnöke az alapítványnak, mely öt kuratóriumi taggal működik: Szür Csilla, Szélesné Turi Rita, Kovács Edit, Tüske Anita és szerény személyem – fogalmazott Póczik Tamásné, aki munkájában folyamatosan számíthat a tagságra. Közösen döntenek a pénzeszközök minél célszerűbb felhasználásáról, illetve együtt keresik a megoldást a bevételi forrás növelésére.
A kuratóriumi elnök megemlítette, hogy szülői segítséggel rendezik meg évente az adventi vásárt, amire a koronavírus-járvány miatt nem készülhettek az intézményben a megszokott módon. Szerencsére néhányan vállalták, hogy otthonukban készítik el a vásári portékákat. A korábbi években szintén alapítványi támogatásból telepítettek két napvitorlát az óvodaudvarra
– Köszönöm a személyi jövedelemadójuk 1 százalékát felajánló állampolgároknak, hogy hozzájárultak az alapítvány működéséhez.

2022 februárjában érkezett a hír, hogy a Százszorszép Alapítvány 350 ezer forintot nyert a Nemzeti Együttműködési Alap idei pályázatán. Az egészséges életmód jegyében szeretnének családi napot szervezni a Csornai Napközi Otthonos Óvodában. Június első hétvégéjére gondoltak, de ezt az időpontot ma még nem lehet száz százalékosnak tekinteni, hiszen napjainkban olyan bizonytalan minden – utalt a járvány okozta nehézségekre az óvodavezető.

Beküldés dátuma: 2022. 02. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek