Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A KSE számít a saját nevelésű utánpótlás játékosokra

A felnőtt csapattal együtt 200-an fociznak a Kapuvári Sportegyesületnél. A legtöbb játékos az utánpótlás bázist biztosító Nebuló FSE-től kerül ki – mondta Böcskör Zsolt, a KSE elnöke, aki sportegyesület infrastrukturális fejlesztéseiről is beszélt.

A Kapuvári Sportegyesület felnőtt focicsapata az Üstökös FC Bácsa elleni mérkőzésen győzelemmel indította a Vármegyei I. osztály 2023/2024-es tavaszi fordulóját, azt követően viszont több alkalommal vereséget szenvedtek. A játékosok és a szakmai stáb levonva a következtetéseket, mindent elkövet azért, hogy nyártól szebb eredményeket érjenek el. Az elkövetkezendő fél évben számítanak azokra az U19-es fiatalokra, akik ha csak néhány percre, de már eddig is játéklehetőséghez jutottak a meccseken.

A Rábaközi Televízió munkatársa épp az U15-ös korosztály edzésén látogatta meg a KSE-t.
Nyilván a fiatalok közül nem jut be mindenki a felnőtt focicsapatba, és még az is lehet, hogy a megyei I. osztályba sem kerül be, de a Nebuló FSE utánpótlásából azért évente kikerül egy-két tehetségesebb játékos. A KSE vezetősége gondolva a jövőre, a feltörekvő fiataloknak lehetőséget biztosít a felnőtt csapatban – jegyezte meg Böcskör Zsolt, majd elmondta, hogy a két klub kölcsönösen számít egymásra: a KSE infrastrukturális hátteret biztosít a Nebuló FSE-nek, utóbbi pedig gondoskodik az utánpótlás-nevelésről.
A KSE elnöke úgy gondolja, hogy az utánpótlásban focizó gyerekeket és szüleiket, valamint az első csapat játékosait is jó érzéssel tölti el, ha megfelelő minőségű pályán és jó körülmények között készülhetnek a mérkőzésekre. Böcskör Zsolt véleménye szerint nem veszett kárba a több éves várakozás, hiszen néhány hónap múlva elkészülnek az új öltözők és a kiszolgálóhelyiségek. Úgy kalkulálnak, hogy nyár közepén-végén kerül sor az átadásra.
Időközben elkezdődött a labdafogóháló telepítése is, mely a Nebuló FSE TAO-pályázatán elnyert pénzből készül el. Komoly összegre számítanak a „B” pálya teljes gyepszőnyegének felújítására beadott pályázatból is. A KSE-nél naponta edzések vannak és ezt a pályát mindegyik csapat használja, a tétmérkőzéseket pedig a centerpályán bonyolítják le, melyen edzeni is szoktak, hogy rákészüljenek a meccsekre.
Böcskör Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy ekkora létszámnál már szükség van a megfelelően felszerelt öltözőkre és a felújított pályákra. – Az legyen a legnagyobb gondunk, hogy egyre többen vagyunk és hova tegyük a csapatokat – tette hozzá mosolyogva.
A működésükhöz szükséges pénz nagy részét a helyi önkormányzat biztosítja, ezenkívül élnek a pályázati lehetőségekkel, valamint várják az adó 1 százalékának felajánlásait is. A szponzorok egy része az anyagiak mellett természetbeni segítséget biztosít a KSE-nek. A jegybevételek mellett számíthatnak a magáncélú felajánlásokra, és amennyiben jönnek majd az eredmények, ezek száma is megszaporodhat – fejtette ki a KSE elnöke.
Délután négy óra tájban benépesül a KSE, és este nyolcig, fél kilencig zajlik az élet náluk, ezért ha érdekel valakit az egyesület munkája, felkeresheti őket, és az online felületeken is megtalálhatóak, ha szeretnének csatlakozni hozzájuk vagy támogatni őket.

Beküldés dátuma: 2024. 04. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek