Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Mozgalmas iskolai élet Kapuváron

Sok kiselsősre és jó beiskolázási eredményekre számít a Kapuvár Térségi Általános Iskola a 2024/2025-ös tanévtől. Horváth László azt is elmondta, hogy mennyire elfáradtak a gyerekek a tavaszi szünetre.

Horváth László legutóbb a farsangi időszakban számolt be a Kapuvár Térségi Általános Iskola mindennapjairól. Az igazgató akkor is elmondta, hogy a tanuláson kívül szinte minden hétre jut valami plusz tennivaló, különösen a pályaválasztás előtt álló fiataloknak és szüleiknek. A pedagógusoknak idén ráadásul négy végzős osztály továbbtanulását kellett koordinálnia.
Március elején a Pátzay iskolában volt az Oktatási Hivatal által kezdeményezett intézményi ellenőrzés, mely az iskola számára pozitív eredménnyel zárult. Izgalmas feladatnak bizonyult a leendő elsősök és szüleik fogadása a Széchenyiben tartott közös nyílt napi rendezvényen. Horváth László elmondta, hogy két elsős osztály indítását tervezik a Széchenyiben, egyet pedig a gartai városrészben lévő kis iskolában.
Évek óta hagyomány a népdaléneklési verseny az iskolában, melyre március 11-én közel száz tanuló érkezett a környékbeli településekről. Ezt követően bemutató órát tartottak a leendő elsős tanítók: Csákány Zsuzsanna, Dukainé Ruska Mónika és Heipter Károly. A pedagógusok válaszoltak a szülők kérdéseire is.
A nemzeti ünnep előtti napon mezei futóversenyen vettek részt a Diákolimpia szervezésében. 2024-ben is a Kapuvár Térségi Általános Iskola készült ünnepi műsorral a március 15-i megemlékezésre. A főpróbát a Kapuvári Bentlakásos Idősek Otthonában tartották meg. A nyilvános szereplésbe nemcsak az eminens tanulókat vonják be, hanem a kevésbé jól tanuló diákokat is, akik ezáltal olyan plusz lehetőséget kapnak, mellyel megmutathatják tehetségüket és részt vehetnek az iskola közösségi életében. Horváth Lászlót és kollégáit büszkeséggel töltötte el, hogy a fiatalok mennyire felkészültek és milyen mély érzelmi átélést tanúsítottak a színvonalas ünnepségen.
A tavasz folyamán a gyerekek még játékos foglalkozásokon vettek részt a könyvtárban. A fogadóórákon szóban tájékoztatják a szülőket a tudnivalókról. A tavaszi szünet előtti héten a Széchenyi iskola aulájában a szegedi Mandula Színház Két testvér című darabját nézhették meg a tanulók.
A szülői munkaközösség minden évben bált szervez, melynek egyetlen célja, hogy a befolyt bevétellel segítsék a gyermekek programjainak megvalósítását.
Horváth László végül felhívta a figyelmet egy fontos dátumra: április 18-19-én 8-tól 18 óráig kerül sor az elsősök beiratkozására.

Beküldés dátuma: 2024. 04. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek