Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Civilek napja Bogyoszlón

A bogyoszlóiak egy emberként álltak a civilek napja megrendezéséhez, ami megmutatkozott az egész összejövetel hangulatán. Utólag is elmondható: egyben van Bogyoszló.

Bogyoszlón hagyományosnak nevezhető a civilek összefogása, mivel második alkalommal tartották meg éves találkozójukat. Az ötlet onnan származik, hogy a községi önkormányzatok nem dúskálnak az anyagiakban, ezért kézbe vették az irányítást az aktívan működő civil szervezetek. A helyhatósággal karöltve hozták létre rendezvényüket, melynek közösség összetartó ereje van – jegyezte meg Komlósi Tamás, a Bogyoszlói Községi Sportegyesület elnöke, hozzátéve: – A falu lakossága ennyit megérdemel, vagyis a közös ünneplést és ebédet.
– Bogyoszló mindig sportszerető község volt. Közel harminc éve nem veszünk részt a megyei bajnokságon. Tavaly állt be a változás, amikor agilis fiatalok keresték fel az öregfiúk csapatát, majd megalakították a megyei harmadosztályban szerepelő sportegyesületet. A 2015-ös ősz kicsit nehezen indult, de egyre többen belátják, hogy érdemes folytatni – mondta az egyesület elnöke, aki a következő bajnokságra ütőképes csapatot ígért.

A dalosok a hétköznapokban is ahhoz szoktak, hogy korán kelnek, ezért a kivételes alkalommal vidám, hangulatos, zenés ébresztővel örvendeztették meg a falut. A két lovas kocsival közlekedő énekes csapathoz szegődtek a barátok, így együttes erővel ébresztették fel reggel hatkor az embereket – mesélte Koltai József, a 2013-ban alakult Bogyoszlói Férfi Dalkör vezetője. A csapatot összeköti a közös múlt, mert a ’70-es, ’80-as években valamennyien néptáncoltak. Igaz, a lábaik azóta elnehezültek, de hangszálaik épek maradtak, ezért közösen dalra fakadtak. A heti kétórás énekpróbákat valamennyiben komolyan veszik, aminek meg lett az eredménye, mert a régi katonadalokat bemutató kilenc fős, tangóharmonikával kísért társaságot rendszeresen hívják a falunapokra, fesztiválokra, de a nagyobb városokban és Budapesten is kieresztették már a hangjukat.

Varga Zoltán, a Bogyoszlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka arról beszélt, hogy az önkéntesek hamarosan megünnepelhetik fennállásuk 130. évfordulóját. Némileg ellentmondásos, de vezetőjük szerint az a jó, ha a tűzoltók minél kevesebbet tesznek a közért, hisz akkor minden rendben van. A civilek napján meggyújtották a tábortüzet, amit szakszerűen eloltottak az éjszaka folyamán.
A tűzoltóparancsnok nagy örömükre idén beszereztek egy tűzoltóautót, ami nagy előrelépést jelent az önkéntesek életében. A civilek napján tűzoltóbemutatót prezentáltak a beépített tartállyal, szivattyúval rendelkező gépjárműfecskendővel, mely nagy mértékben növeli a lakosság biztonságérzetét. A hadra fogható, tanfolyamokat végzett, 28 fős fiatal gárdával rendelkező szervezet legutóbb félmillió forint értékű pályázatot adott be, melyet ha megnyernek, felsze

Beküldés dátuma: 2016. 07. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek