Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Virágos környezet: a látvány önmagáért beszél

2012-ben is folytatódik a virágosítási akció Kapuváron. Már tavaly több ezer muskátlipalántát osztottak ki a lakosságnak, idén pedig még változatosabb fajtákat kínálnak jócskán a piaci ár alatt. Igaz, a virágok java része az ablakokba került, de ezáltal is hangulatosabb lett a város. A virágzó növény április végén, május elején kerül ki a szabadba, a rossz idő beálltával viszont fagymentes helyen teleltetni kell. Aki ősszel nem tudja biztonságos helyre tenni, az minden szezon elején újat szerez be. A televíziónknak nyilatkozó Csapó András azt javasolja, hogyha lehet, inkább friss palántával próbálkozzanak, mert a növény vírusos betegség hordozója lehet. A kb.hét cm átmérőjű földlabdával árusított növényeket a helyiek a balkonládákba ültették, és a házak díszei, hála az egész éven át tartó gondozásnak. Nagyon fontos, hogy reggelente öntözzünk a nagy melegben. Az idei esztendőben a futómuskátlinak két fajtáját is kínálják: a dupla és a szimpla virágú változatát, de ugyanígy az álló növésűt. Ezek mindegyike jól bírja az erős napsütést. A kertész a petúniát szintén az erkélyekre javasolja.Csapó András járva a települést, örömmel tapasztalta, hogy nem közömbösek az emberek a környezetük iránt.  Amikor a városképről beszélünk, a lakóházak és az utcák díszítését szerves egységként kell kezelni – fogalmazott a szakember. Hozzátette: az utcafrontban elhelyezett növényekkel a magánházak tulajdonosai is nagy mértékben befolyásolhatják a településről kialakított jó benyomást, ezenkívül a pozitív példával a szomszédok ösztönözhetik egymást.
A honi kertészek rengeteg olyan fajtával rukkolnak elő, amelyek nemcsak itthon számítanak kuriózumnak. Kapuvár nem akarja lemásolni a burgenlandni kerteket, hanem az egyéni vonásokat szeretnék kiemelni, így a saját termesztésű virágokkal szépítik a várost.
Várja a turistákat a kapuvári Hany Istók Kerékpáros Centrum, ahol nemrégiben festők és kőművesek jártak, mert megújították a teljes épületet. Németh D. László, a Kapukom ügyvezetője leszögezte: a centrum nem volt nagyon rossz állapotban, de szeretnék még vonzóbbá tenni a látogatóknak. A nagyjavítások jelentős részét az önkormányzat finanszírozta, március 1-je óta pedig a Kapukom vette át a ház kezelését. A földszinttől az emeletig, beleértve a konferenciateremet is, teljesen átfestették és mázoltatták az épületet. Kicserélték az álmennyezet meghibásodott elemeit, a konyhát és a szobákat is újra meszeltették. A tanácskozó helyiség jól kihasználható az épületben, és már májusra több lekötött időpont van a különböző rendezvényekre. A napjaink marketingstratégiáját érinti, hogy minél előbb vegyék használatba a kerékpárokat, és magát az épületet. Aki pedig két kerékkel sem akarja elhagyni Kapuvárt, csak pihenni szeretne, annak igazi városi piknikezőhely lehetne a gyönyörű hátsó kert. Az ügyvezető továbbá elmondta: a kerékpáros központot érintő hosszabb távú terveket csak a várossal közösen lehet megvalósítani. Az önkormányzati tulajdonú kft.várja a vendéglátásban és szállodaiparban jártas vállalkozások, szakemberek jelentkezését, akik szívesen a partnerei lennének a komplexum üzleti felvirágoztatásában.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 25.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play