Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Úszás babamódra a kapuvári Flórában

Halászné Czifrik Hajnalka oktató beszámolt a babaúszás céljáról, amit nem kell szó szerint értelmezni, mert a pár hónapos bébik egyelőre csak a vízhez szokás végett járnak szüleikkel a fürdőbe. A foglalkozásvezető szerint a folyékony közegben könnyebb megszerettetni a csemetékkel a mozgást, és itt a legegyszerűbb erőkifejtésre késztetni a kísérőikbe kapaszkodó kicsiket. - Ha jó az edzettség, akkor nő az ellenállóképesség is, itt nemcsak a felsőlégúti megbetegedésekre gondolok, hanem a felgyorsult világunkhoz való alkalmazkodásra - tájékoztatott a soproni szakember, aki szerint abba sem kellene hagynia az “úszást”a csecsemőknek, de mivel hazánkban még nincsenek megfelelő feltételei a vízben szülésnek, a gyerekek az anyaméhtől jóval idegenebb környezetben látják meg a napvilágot. Az anyukák gyermekorvosi javaslattal hozhatják a rendszeres foglalkozásra kicsinyeiket, de a riportalany felhívta az érdeklődők figyelmét arra, hogy fokozatosan szoktassák gyermekeiket a 31 fokos hőmérsékletű vízhez. Nem egyformán igényli minden baba szerettei közelségét az új helyzetben, de az édesanyák mellett az apukák is vállalhatják a foglalkozáson való részvételt.

Kameránk előtt megszólaló anyuka arról beszélt, hogy kicsinye sokkal otthonosabban érzi magát a vízben, mióta ide járnak, de a szárazföldön is sokat fejlődött a mozgáskoordinációja. Ha valamilyen okból mégis kimarad a heti foglalkozás, mindkettőjüknek hiányzik ez a közös együttlét.












Dorka három és fél hónapos kora óta vendége a babaúszásnak. Édesanyja úgy látja, hogy a kislány éppen időben kezdett el kúszni és mászni, a vízben pedig félelem nélkül alámerül pár másodpercre, majd nyugodtan folytatja a lubickolást.












A vízparton üldögélő fiatal anyuka elmondta, hogy Annával hat-hét hónapja vesznek részt a foglalkozásokon. A hölgy nem bízta a véletlenre gyermeke oktatását, hiszen alaposan tájékozódott a lehetőségekről, mielőtt erre a tanfolymra esett volna a választása. Döntésében az volt a legnyomósabb érv, hogy a kicsik légzőrendszerének különösen kedvez az úszás. Az édesanya ölében ülő Anna éles sikkantással és ide-oda ficánkolásával hozta tudtára környezetének, hogy ideje végre abbahagyni a beszélgetést, és irány vissza a jó kis medencébe.
Beküldés dátuma: 2010. 02. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés