Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Több mint hárommillió forintért perli saját városát a polgármester

Kiss Ottó a Fidesz-KDNP részéről nyilatkozott televíziónknak, dr. Turi György polgármester bent maradt szabadságának pénzbeli megváltásával kapcsolatban:
– A városatya a sajtóban többször is hivatkozott az akkori Megyei Közigazgatási Hivatal 2010-es állásfoglalására. Ezen hivatkozás két szempontból is aggályos. Egyrészt a Közigazgatási Hivatal nem mondta ki egyértelműen, hogy a csornai polgármesternek jár a «jussa». Másrészt a Közigazgatási Hivatal állásfoglalása jogi kötelező erővel bír, tehát hatóság, bíróság előtt arra hivatkozni nem lehet.
A képviselő-testület a 2010-es választások előtt két hónappal szerzett tudomást arról, hogy dr. Turi György polgármester önhatalmúlag ilyen nagyszámú szabadságot halmozott fel. Ekkor még a választási küzdelemben el lehet hitetni a csornai polgárokkal azt, hogy ezt a város érdekében teszi.
Dr. Turi György megválasztása után azonban azonnal bejelentette pénzbeli igényét, amely ekkor még a most követelt több milliós összegnél is magasabb volt. A képviselő-testület nem támogatta a pénz kifizetését.
Abban az időszakban, amikor dr. Turi György főállású polgármesternek főállású alpolgármestere volt, miért nem vette ki a szabadságát? Ki tiltotta meg, hogy elmenjen szabadságra? Kinek jelzett minden év végén, hogy elmaradt szabadsággal rendelkezik?
A képviselő-testület felé – aki a polgármester munkáltatója is egyben – ilyen irányú jelzés vagy kérés egyetlen egyszer sem érkezett, pedig azt a Fidesz-KDNP frakció támogatta volna!
Képviselőink szerint erkölcsileg is a leghatározottabban kifogásolható dr. Turi György magatartása, mellyek saját mulasztása okán jelentős, több mint 3 millió forintos anyagi terhet róna Csorna lakóira.
Csak remélni tudjuk azt, hogy városunk polgármestere a szabadság-felhalmozással felhagyott, és a ciklus végén nem áll majd elő hasonló, sokmilliós anyagi követeléssel. A polgármester jelenlegi egyedi igényéről pedig majd a bíróság dönt.

Beküldés dátuma: 2014. 02. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés