Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Több évtized a köz szolgálatában

Gergátz Tamásné nyugdíjba vonulása alkalmából átvehette a Csorna Szolgálatáért Díjat. A polgármesteri hivatal volt munkatársa nem számított ekkora elismerésre. A kitüntetett hölgy fiatal pályakezdőként a csornai városi tanács járási egészségügyi osztályán dolgozott pénzügyi ügyintézőként. A rendszerváltás után az önkormányzati vagyon nyilvántartása és kezelése lett a feladata. Több évig tartott, amíg átvezették a helyhatósághoz a csornai telephellyel rendelkező állami vállalatokat (hőszolgáltató, Mofém, Hantech stb.). A Baukom Rt.megszűnése után az önkormányzati lakások bérbeadásának és bérleti díjának kezelésével kapcsolatos dolgok is hozzá kerültek. A vagyonosztály megalakulásáig, vagyis 2000-ig Gergátz Tamásné vagyonhasznosítási főmunkatárs szinte egyedül végezte ezt a tevékenységet. Ugyancsak hosszú időt vett igénybe a kataszteri lapok kitöltése, mely az önkormányzat tulajdonában lévő, helyrajzi számmal rendelkező ingatlanok felvezetését jelentette. 1995-től számítógépen is feldolgozták a rengeteg információt. Nagy körültekintést igényelt a köztisztviselőtől, amennyiben a város hasznosította egy-egy ingatlanát, mert előtte meg kellett győződnie forgalomképességének fokáról, valamint az értékesítés körülményeiről. Mielőtt sor került volna a tényleges ügymenetre, Gergátz Tamásné az önkormányzati vagyonrendeletnek megfelelően előkészítette az eladást. A helyhatóságokra sokkal nagyobb felelősség hárult, mint a korábbi központi irányítású tanácsi rendszerben.
Gergátz Tamásné azt kívánja, hogy egészségben és nyugalomban teljenek nyugdíjas évei. Gyermekei és unokái is számítanak a segítségére, valamint kilencvenkét éves idős édesapját támogatja. Ezután a pénzügyekkel kizárólag otthon foglalkozik. Beküldés dátuma: 2011. 08. 24.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play