Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Színezd újra az életet

A gyermekjóléti szolgálat elsősorban a  a fiatalok mindennapjait szeretné tökéletesíteni, ezért a szakemberek „Aki keres, talál” alapon addig kutattak, míg a kitűzött céljukhoz legmegfelelőbb pályázatra bukkantak.

A beledi egyesített szociális központ munkatársai kisfilmen rögzítették az általános iskola alsó és felső tagozatos udvarának mostani állapotát. A látvány a sok szürkeség miatt kicsit lehangoló, tehát nem „illik” a fiatalok derűlátó hangulatához.
Odoricsné Buthi Krisztina intézményvezető szerint nem csak a milliós nagyságrendű pályázatokkal lehet fellendíteni egy-egy település életét, mert a kisebb volumenű felújítások is látványos eredményt hozhatnak. A Let’s Colour Településszépítő Egyesület idén tavasszal tette közzé felhívását, amely szerint országosan két projektet biztosítanak a támogatásukról. A pályázóknak videofilmen kellett bemutatniuk a megújításra szánt objektumot, az egyesület pedig ígérete szerint állja a megvalósításhoz szükséges eszközöket és anyagokat.
Az iskola elsődlegesen a tanulás és a nevelés színtere, de hadd érezzék magukat jól a diákok a szünetekben és a napközis szabadfoglalkozások ideje alatt is, ezért elhatározták, hogy kiszínezik a járdát, a betonkerítést és az összes csupasz falfelületet. A pályázat első kategóriájának győztese nem ülhet karba tett kézzel, mert neki magának kell a munkát elvégeznie, ami különösen tetszett a beledi szervezőknek. A gyerekek, a szülők és a pedagógusok – a designer látványtervei alapján – közösen fogják az udvart kicsinosítani július hónapban.
Ha a települések el akarnak érni valamit, nem mindig azt kell nézni, hogy ez anyagiakban mennyit jelent nekik, mert közös akarattal, munkával sok mindent meg lehet valósítani. A gyerekek leginkább az interneten, a közösségi oldalakon tartják egymással a kapcsolatot, ezért kevés a személyes találkozóra való alkalom. A modernség mellett nem árt a régi normákat is feleleveníteni, amelyek szerint az együtt végzett munka még közelebb hozza egymáshoz az ismerősöket. A személyes kommunikációnak jóval erősebb az összetartó hatása – jegyezte meg a riportalany.

Beküldés dátuma: 2014. 07. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play