Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szárföldön várja a főút melletti tér a pihenni vágyókat

Tavalyra nyúlik vissza az a Leader-pályázat, melyen több mint 10 millió forintot nyertek a falu fejlesztésére. A pénzből a sportolásra használt tér melletti parkot hozták rendbe, járdát építettek és EU-komform játékokat helyeztek el a kisebbeknek. Horváth Ferenc szerint ez nemcsak a helyieknek, hanem a távolabbról idelátogatóknak is örömet jelent. Régi vágya volt a szárföldieknek, hogy kitisztítsák az út melletti ingoványos tavat, amit sajnos többen szemétlerakónak használtak. A gyalogjáró, a padok, a zöld sövényszegély és a hulladékgyűjtő edények mind a kényelmet és a tisztaságot szolgálják. A polgármester a következőről is beszámolt: horgászati és halászati engedélyt kértek a tóra, a képviselő-testület pedig hamarosan dönt arról, hogy milyen formában teszik lehetővé a szabadidős tevékenységet. Horváth Ferenc eddig pozitív visszajelzéseket kapott, de tudja, hogy nem lehet mindenki elvárásait maradéktalanul kielégíteni, ugyanakkor bízik abban, hogy a többség megelégedése övezi a fejlesztést. A focipálya közelsége miatt az átutazók és a kiránduló csoportok gyakran megállnak a főút melletti füves területen, ahol szalonnasütővel tették még vonzóbbá a pihenőhelyet.  Szárföld első embere tovább folytatta: a beruházásoknak ezennel nincs vége, mert   előrejelzések szerint az ősz folyamán egy 150 m2-es kulturált kerékpáros megállót  építenek a főút mentén. A polgármester azt sem bánná, ha minél több bicikliút épülne, és Csornától a Fertő-partig, valamint egészen a Szigetközig kétkerékkel körbe lehetne járni  a tájat.
Horváth Ferenc a további fejlesztésekkel kapcsolatban megjegyezte: bár spórolósan bánnak a pénzzel, de nem mondanak le az új óvoda építéséről, amit a novembertől növekvő gyermeklétszám is indokol.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 08.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek