Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Számítógépek rászoruló kapuvári gyerekeknek

Hogy tényleg olyan otthonokba kerüljenek a ma már szinte nélkülözhetetlen informatikai eszközök, amelyek lakói egyébként nehezen jutnának hozzá a gépekhez, a városvezetés a térségi általános iskola igazgatójának javaslata alapján választotta ki a kedvezményezetteket. A hivatal a szerény jövedelemmel rendelkező háztartásokat szeretné segíteni ezzel a gesztussal is, hogy az így megmaradt pénzt inkább a családfenntartásra költsék az érintettek - jegyezte meg Hámori György polgármester. Annyit azért kért a szülőktől, hogy figyeljenek oda gyermekeikre, akik ne csak játékra használják a számítógépeket.
A nyolcadikas Varga Gréta már azt is sejti, hol fog továbbtanulni, bár a szakmákat illetően még elég bizonytalan: közgazdász vagy pincér szeretne lenni. Az Égés utcai lány elmondta, hogy korábbi gépük tönkrement, ezért különösen jókor jött a segítség. Az eszközt főként tanulásra, valamint a házi feladatok és a szorgalmi példák megoldására szeretné használni. Gréta testvéreinek is szívesen átadja a komputert. Az ötös számú gép tulajdonosa Kolompár József lett, akinek a városvezető humorosan megjegyezte: neki ezentúl csupa ötösöket szabad szereznie az órákon.
Az iskola minden segítséget megad a tanulóknak a PC-k beüzemelésében, valamint abban, hogy rákerüljenek a szükséges szoftverek, melyekkel a tanórákon is foglalkoznak.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés