Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Mindenki előtt nyitva Bábi néni kincsesháza

Kokas Éva, a győri Gyermekek Házának igazgatója több mint húsz esztendeje szervezi a fesztiválokat és kézműves táborokat. Hogy került a közművelődésben dolgozó szakember a dél-rábaközi településre? A rábakecöli Pajtaműhely Hagyományőrző Közművelődési Alapítvány létrehozójának, Vass Lászlónak jutott az eszébe, hogy szülőfalujában is jó lenne meghonosítani azt a sok-sok tevékenységet, vagy annak legalább bizonyos részét, amelyet a megyeszékhelyen működő intézménybe járó gyerekek megismerhetnek. Gondolta ezt azért, hogy a Soprontól és Győrtől közel azonos távolságra lévő kis községben se legyenek elzárva a fiatalok a jobbnál jobb lehetőségektől. Az Apáczai Csere János kar munkatársa mindig nagy érdeklődést mutatott a népművészetek és - hagyományok iránt, ezért szeretett nagymamája után Bábi néni kincsesháza névre keresztelt házában hat-hét éve elindította a kiváló kezdeményezést. A pajtával kiegészült épületben éven át készülnek legfontosabb ünnepeinkre, amikor vidám gyermeksereg sürög-forog a játszóházban. Hogy a felnőttek se maradjanak ki a jóból, számukra a nagyobb kitartást és fizikai erőt igénylő kosárfonást tanítják meg. Az alkotótevékenységre fogékony jelentkezők részt vehetnek az üvegfestő, a tűzzománc, a   nemezkészítő és a kékfestő szakkörökön. A keramikusok bemutatóit szintén mindig nagy érdeklődés övezi, de a maradék fonalak megmunkálása is felkelti az emberek figyelmét. Az évente visszatérő „Keczöl” napok keretében kulturális programokkal bővült idén is a tábor: Rosta Géza megnezésített verseit hozta el, a kónyi Pipitér néptánccsoport pedig csángó táncokat elevenített fel, Füzi Rozi dramatikus játékaival foglalta le a gyerekeket, este viszont a felnőtteknek mesélt.
Beküldés dátuma: 2012. 08. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play