Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Mind a négy égtáj felől érdemes bebiciklizni Kapuvárra

Hámori György ismét két örvendetes beruházásról számolt be médiánknak. A város gondosan előkészített, ún. fiókban várakozó pályázati anyagokkal nyert a mostani tendereken.

A szűk időkeret miatt inkább a jól felkészült önkormányzatok indulnak sikerrel a 2013/2014-es pályázati ciklus kiaknázatlan fejlesztéseiért. Kapuvár egy energetikai és egy közlekedésfejlesztési projektre adta be pályázatát. 2015 december végéig nemcsak a kivitelezésnek, hanem a pénzügyi elszámolásnak is készen kell lennie – jegyezte meg Kapuvár polgármestere. Bizonyos szempontból könnyű helyzetben voltak, mert előre készültek, és csak elő kellett venni a fiókból az engedélyekkel rendelkező komplett terveket.

Kapuvár két akut problémájától szabadul meg az elbírált pályázatok révén.
Az iskolák szakmai munkájának koordinálása ugyan az államhoz került, de az épületek infrastruktúrájának fenntartása továbbra is az önkormányzat feladata. Komoly megtakarítást fog eredményezni a Széchenyi iskola fejlesztésére elnyert 130 millió forintos projekt. A szigetelés a külső falakat, valamint a tetőzetet érinti, továbbá komplett nyílászárócserét hajtanak végre.
– Kis szépséghibája a dolognak, hogy az épület szerves részét képező, de a szakmai munkától független Ifjúság úti kazánház nem kerülhetett be a pályázatba, ezért önerőből fogjuk megcsinálni – mondta a polgármester.

A másik fontos pályázatnak elsősorban a biciklisek fognak örülni. A legkiépítettebb szakasz jelenleg a Vitnyédig tartó kerékpárút, melyet egészen Agyagosszergényig, illetve a Fertő tóig szeretnének a későbbiekben elvezetni. Északi irányban a Berg Gusztáv hídon keresztül lehet kerekezni Wallenig. Délről nézve útbaigazító táblákkal jelzett kerékpárutak vezetnek a rábaközi településekről Kapuvárra, a keleti irányból pedig az Ipari parkig lehet biciklizni. Tehát a kerékpárosok négy irányból közelíthetik meg biztonságosan a várost, de a nemrég megkezdett beruházásnak köszönhetően összekötik az eddig egymástól független útszakaszokat. A közel 200 millió forintos pályázat több szélesített mellékút, egy híd és jelzőlámpás központi csomópont építését, valamint az utak karbantartására, tisztítására alkalmas multifunkciós takarítógép beszerzését jelenti.

A két nagy horderejű beruházás némi időeltolódással indult, de jelenleg párhuzamosan fut. A Széchenyi iskolával október 31-ig szeretnének végezni, a központi átépítés pedig legkésőbb november végére fog befejeződni. Hámori György a lakosság türelmét kérte az építkezés idejére, hisz a munka végeztével valamennyien örülhetnek a továbbfejlődött városközpontnak.

Beküldés dátuma: 2015. 10. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play