Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Még több megrendelőre számítanak a Hantechnél

A Hantech Zrt. 2011 márciusában adta be azt a gépvásárlásra vonatkozó pályázatát, melyre júliusban meg is érkezett a pozitív válasz. Innentől kezdve az események felpörögtek: augusztusban már érvényes és aláírt szerződéssel rendelkeztek. Tallér György, a Hantech Zrt. felügyelő bizottságának elnöke az ünnepélyes átadáson beszélt azokról a berendezésekről, amelyeket az összesen 266 millió forintos beruházásból sikerült beszerezniük: 1 db 4500 KW-os teljesítményű Bystronic lézervágógépet, 2 db élhajlítót és 10 db Kemppi típusú hegesztőgépet, továbbá betelepítenek 2 db CNC esztergagépet is az üzembe.
A céget 1999-ben megvásároló tulajdonosok már az elején látták, hogy a termelés nem tartható fenn a régi módon, ezért az elmúlt tíz évben összesen 830 millió forint értékben valósítottak meg különböző beruházásokat, de a pályázatokon kívül is több sikeres fejlesztést tudhatnak magukénak. Az egymilliárdot megközelítő berendezések vásárlásával mára jól prosperáló gépgyártó és forgalmazó cég  lett a Hantech Zrt.
Rétvári Bence az ünnepségen megjegyezte: Mostanság talán még nagyobb értéke van a munkahelyteremtő beruházásoknak, mint akár három-négy éve, mert csak szorgalommal lehet előbbre jutni. Az  értékteremtő tevékenység a Hantech üzemében nemcsak megfogalmazott elképzelés, hanem maga a beteljesült valóság. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint a dolgozóknak sem mindegy, hogy olyan gyárba jöhetnek be nap mint nap, ahol a fejlesztésekről beszélnek.
– Amit tizenkét évvel ezelőtt ígértem önöknek, már túlteljesítettük – szögezte le Zelenka Pál. Mint a hitel nélkül működő cég egyik tulajdonosa elmondta: a piacnövekedéssel csak akkor tudnak élni, ha modernizálják az üzemet. A dolgozók ugyancsak jól jártak, mert 2011-ben tíz százalékos bérfejlesztés volt a Hantechnél.
A gyár vezetői büszkék elért eredményeikre, mert a gazdasági válság közepette sikerült jelentősen előbbre lépniük. A Hantech forgalma osztrák és német kapcsolatainak köszönhetően tavaly is emelkedett, a jövőben pedig tovább szeretnék mélyíteni partneri együttműködéseiket, sőt 2012-re már újabb beadott pályázattal rendelkeznek. Céljuk a határidőre történő, magas színvonalú, nemzetközi piacok igényeit is kielégítő termelés.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek