Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kiállításmegnyitó Dukai Diri kapuvári könyvbemutatóján

2023 őszén jelent meg Dukai Imréné harmadik verseskötete. A nyugdíjas óvónőt unokáinak születése inspirálta mindhárom mű elkészítésében. A kötetek különlegessége, hogy gyermekrajzok illusztrálják a szerző személyes élményéből fakadó, a természet és az emberi kapcsolatok elválaszthatatlan egységét tükröző verseit.

– Könyveimmel szeretettel megyek bemutatókra, kiállításokra, rendezvényekre – fogalmazott a kapuvári alkotó. A „Varázsszőnyegen” sorozat harmadik kötetének bemutatója alkalmából egyedi kiállítás nyílt a kapuvári művelődési központban, mert a három kötetben megjelent, összesen 300 gyermekrajzot tekintheti meg az érdeklődő közönség.
A kiállításmegnyitón Czanik Ferenc osztotta meg gondolatait a gyermekrajzokkal kapcsolatban. A festőművész szerint a felnőttek egyáltalán nem biztos, hogy megfelelően értelmezik a gyerekrajzokat és az azokban foglalt különböző mondanivalókat, üzeneteket. A legkisebb gyerekek is hagynak valamilyen nyomot maguk után, amikor kézbe veszik a rajzeszközöket. Az írás és a rajz a lélek rezdülésének finom lenyomatai, nem beszélve a színek gazdagságáról. A festőművész azt javasolta, hogy ha elénk kerül egy-egy gyerekrajz, ne csak olyan szemmel nézzük, hogy ki készítette, hanem gondolkodjunk el azon is, vajon mit akar vele közölni a gyermek.
A dedikálással egybekötött könyvbemutatón és kiállításon közreműködött Ivánkovics Vanessza (ének) és Baranyai László (ének, gitár, fúvóshangszerek).

Beküldés dátuma: 2023. 10. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés