Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kézilabdatorna a nyári hőségben

Erdős Edit, a CSSE kézilabda szakosztály utánpótlás csapatainak egyik edzője elmondta, hogy szponzorok hiányában pályázatot nyújtottak be az önkormányzathoz. Az edző sajnálja, hogy a megnevezett korcsoportba tartozó tanulóknak nincs lehetősége a rendszeres versenysportra, melyen keresztül felmérhetnék a fejlődésüket, ezért a környékbeli iskolák csapataival közösen szerveznek tornákat. A körmérkőzésekre épített legutóbbi rangadón a csornai, a kapuvári és a bősárkányi csapatok vettek részt. A szervező hangsúlyozta: a testnevelő kollégák és az edzők egyaránt partnerként viszonyulnak a kezdeményezéshez, mert ők is fontosnak tartják, hogy a diákok hasznosan töltsék el a szabadidejüket.
Vági Viktória nyolc éve kézilabdázik, ebből hat esztendőt a CSSE keretein belül játszott. A többnyire irányító posztot betöltő lány elmondta, hogy csapatával még az idén elmennek a veszprémi kézilabdatáborba, ahol naponta megmérkőznek. A csornai Rákóczi-iskola diákja azért kedveli ezt a sportágat, mert sok önbizalmat és kitartást ad neki. Sárvári Patrícia sem most kezdte, mert kerek egy évtizede dobja a labdát. A jobbos átlövő játékos a szünidőben sem sajnálja idejét a kézire, mert mint mondta, még a nagy melegben is lehet élvezni. Horváth Zsófia a szomszéd városból, Kapuvárról érkezett a meccsre. A hetedik osztályt befejező tanuló négy éve foglalkozik a kézilabdával. A balszélső játékos néha beállósként segíti csapatát, melynek tagjaival kiválóan összeszoktak, s még egy momentumot említett, amiért szereti az edzéseket: le tudja vezetni általuk felesleges energiáját. A Görbicz Anitát példaképéül választó Horváth Dorina szintén a Felsőbüki-gimnázium diákja, aki az irányító szerepet tölti be a mérkőzéseken.
A rangadók legvégén Erdős Edit elégedetten állapította meg: sérülésmentesen zajlottak a meccsek, és egyetlen gyerek sem bánta meg, hogy kézilabdázott a nagy melegben. A legjobb játékos díját Horváth Dorina kapuvári diák kapta meg, a kisebbek közül pedig a csornai Horváth Virág. A mérkőzések során a legtechnikásabbnak bizonyult Sárvári Patrícia csornai játékos, valamint Varga Viktória, Bősárkányból érkező tanuló. A legjobb kapusnak járó elismerést Tóth Johanna és Németh Bianka csornai kézilabdások kapták. Folytatva a legek sorrendjét, kiemelkedően eredményes játékot űzött Nagy Réka, valamint Jéger Zsófia bősárkányi diákok.


Beküldés dátuma: 2010. 08. 04.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek