Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kapuvár nem fogyott ki a nagyszabású fejlesztési tervekből

Hámori György szerint egyenes, őszinte tájékoztatásra van szükség a képviselő-testület munkájáról, megelőzve az esetleges félrevezető, már-már pletykaszintű híreszteléseket. Ráadásul nem mindenki tudja végignézni az élő adásban közvetített testületi üléseket annak ellenére, hogy az alaposan előkészített tanácskozás a legtöbbször rövidre szabott.

A polgármesteri hivatal gazdasági osztályának munkatársai oroszlánrészt vállalnak a költségvetés összeállításában, ezért a város vezetője megköszönte hozzáállásukat. A település működőképességének biztosításához elengedhetetlen, hogy stabil pénzügyi alapokat teremtsenek – hangsúlyozta Hámori György. Megállapította: az emberek figyelmét jobban lekötik a látványos események, és kevésbé szúr szemet, ha rendben mennek a városban a dolgok. A lakóknak ritkán okoz megelégedettséget, hogy nem volt szükség folyószámla hitelre, pedig ez nagyon nagy előny Kapuvárra nézve.
Közérdeklődésre tarthat számot minden olyan fejlesztésben megmutatkozó beruházás, amely életkörülményeiket pozitívan befolyásolja. Legyen az bármilyen korszerűsítés, újítás, a város vezetése csak a bevételek függvényében kezdeményezi, mert a semmire nem lehet elindítani.
– Ha egy utcát elkezdtünk, akkor fejezzük is be, ezért mindenképpen folytatnunk kell a Vörösmarty utca felújítását. Örömmel veszik a lakók, hogy sok év után megkezdődik a Vargyas utca felújítása is. A burkolatjavítás előtt azonban ki kell cserélni az eternit csöveket. Szintén régóta húzódik a keleti sor még nem aszfaltozott részének a rendbe tétele, de nagyon bízunk benne, hogy a forrásaink lehetővé teszik, hogy az idén ez is megkezdődjön.
Folytatódik a járdafelújításai program, ezért várják a lakosság igénybejelentését, s a szerződésmegkötés után indulhat is a munka, melyhez az önkormányzat biztosítja az alapanyagokat. Az óvodák pályázati pénzből való felújítása befejeződött, ezért a lakótelepi épületben önerőből folytatják a belső terek rendbe tételét. Hamarosan felújítják a gartai intézményegység utcafronti kerítését, valamint az ottani járdaszakaszt.

Kapuvár nem fogyott ki a további nagyszabású fejlesztési tervekből, de talán a leggyakrabban a helyben elérhető munkahelyek hiánya kerül szóba. Alacsony a városban a munkanélküliek aránya, viszont sokan ingáznak naponta – jegyezte meg Hámori György. A probléma megoldásában fontos szerepe lesz a Provertha beruházásának. A polgármester a galvanizáló üzemmel kapcsolatban szárnyra kelt mendemondákat cáfolta: stabil, biztonságos üzem lesz, ahol minimum ötven ember fog munkát találni.

Hamarosan megkezdődik a város zöld területeinek rendezése, mellyel kapcsolatban Hámori György megjegyezte: A Fő téren sem csökkent ezek aránya, csak a városrehabilitációs program kivitelezésekor a katolikus iskola felé tolódott. A városnak idén mindössze nyolc közmunkás áll a rendelkezésére, de a nyilatkozó szerint ezután is megoldják a parkok, közterek rendezését, legfeljebb nagyobb erőbedobásra és még több anyagi áldozatra lesz szükség.
Kapuvárról jól kiépített út vezet a Fertő tóig, melyen át lehet kerékpározni egészen Ausztriáig. A bicikliút korszerűnek számít, de használat közben derülnek ki az esetleges hibák. Hámori György elmondta: beszerezték az út menti fű nyírására alkalmas eszközt, ezért ezzel nem lesz probléma, de korántsem fejeződött be az út megépítése. A kapuváriak jól kerékpározható, egységes rendszert szeretnének kialakítani, melyhez az kell, hogy a településről kivezető szakaszokat összekössék a belvárosi részekkel.

Történjen bármilyen fejlesztés Kapuváron, a városlakókat időben tájékoztatják – közölte Hámori György, aki személyét illető kérdésünkre is készségesen válaszolt: Az elmúlt tíz–tizenöt esztendőben fáradhatatlanul dolgozó polgármesternek az utóbb időben hosszabb feltöltődésre volt szüksége, ezért a közvélemény néha hiányolta a programokról, nyilvános rendezvényekről. A város első embere örül az egészsége iránt érdeklődő kérdéseknek, de tudvalévő, ha gyengélkedik, akkor is nehezen hagyja ott munkahelyét, most viszont nagyobb pihenőt kellett beiktatnia. Hámori György köszöni szépen, jól van, teljes erőbedobással dolgozik, és feladatainak teljesítése alól ezután sem fogja kivonni magát. Szívvel–lélekkel teszi a dolgát, mint ahogy a város többi közszereplője, nem beszélve azokról a nyilvános rendezvényekre felkészülő csoportokról, akik önként és szeretettel állítják össze műsoraikat a többség örömére.

Beküldés dátuma: 2015. 03. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés