Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Informatikai fejlesztés a rábatamási iskolában

Pölöskei-Gazdag Enikő úgy reagált, hogy sokkal színesebb, látványosabb órákat tart a gyerekeknek az új kommunikációs segédeszközzel, ráadásul a diákok is aktívabbá válnak. A pedagógus olyan onkrét esetet, amikor az interneten megtalálható térképet illesztette be a program segítségével  az oktatási anyagba. Ezek után a diákok könnyebben megkeresték az adott történelmi esemény helyszínét, a feladat további részében pedig képesek voltak időrend alapján rendszerezni a sorsfordító hadjáratokat, ütközeteket. A világhálón számos olyan információ áll a rendelkezésre, mely szemléletesebbé teszi a tanulást, de a feladatok elkészítése nagy mértékben függ a pedagógus kreativitásától - tette hozzá az interjúalany. Jelezte, hogy valamivel hosszadalmasabb előkészületeket igényel  az órára való felkészülés, de az eredmények láttán megtérül az otthon befektetett energia.
Kameránk előtt megszólaló szülőnek először nyílt alkalma, hogy közelebbről is megismerkedjen az interaktív táblával. Vargáné Molnár Erzsébet egyfajta színfoltnak tekinti a modern eszközt az iskolai oktatásban. Az édesanya hatodik osztályos fiát hallgatva bízik abban, hogy érdeklődőbbek lesznek a gyermekek az adott tantárgy iránt, és a kisebb falusi intézménybe járó diákok sem szenvednek hátrányt a nagyobb intézmények iskolásaival  szemben.
A Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény  projektzáró rendezvényén Pölöskei Lászlóné igazgató köszöntötte az érdeklődőket. Elmondta, hogy soha nem látott összegű informatikai fejlesztést valósítottak meg abból a 8 millió forint értékű pályázatból, melyet interaktív táblák, számítógépek és laptopok vásárlására fordíthattak. A több éves huzavona miatt a pedagógusok nem gondolták, hogy 2010 őszén aláírhatják a társult községek (Jobaháza és Magyarkeresztúr) egyetértésével beadott, külső cég által kidolgozott pályázat szerződését, sőt volt idő, amikor már le is mondtak a fejlesztésről. Az eredményes projekt az eszközök üzembe helyezésén túl a pedagógusok képzését is magában foglalja. A rábatamásiban tanító pedagógusok továbbá vállalták, hogy az órák mintegy harminc százalékát interaktív feladatokkal színesítik. A nebulók könnyen befogadták az új technikai eszközt, néha még hamarabb is felfogták, mint maguk a tanárok, akik viszont ezen egy cseppet sem csodálkoztak, hiszen a fiatalok már az információs forradalom gyermekei. Pölöskei Lászlóné jelezte, hogy több szülő kezdeményezésére be fogják bevezetni az elektronikus naplót és ellenőrzőt.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play