Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Harminckét kisgyermek kezdte meg tanulmányait

A karbantartók a nyár folyamán elvégezték a szükséges felújításokat, illetve a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szakembert biztosított a munkálatokhoz. A tankerület igazgatója és az oktatási referens a takarékosságot szem előtt tartva, még az előző tanév végén átnézte az épületeket. A festő szintén gyorsan dolgozott, így időben befejeződött a tisztasági meszelés. A mellékhelyiségeken kívül az alsós épületben három tantermet tettek rendbe, és az apróbb szerelési munkák mellett az udvar is sorra került.
Az intézményben megtartották az alakuló-értekezletet, melyen érintették a személyi változásokat, valamint megbeszélték a tantárgyfelosztást. A tantestület idén nem fogadott új kollégát, tehát az eddigi létszámmal oldják meg a teendőket. A konkrét feladatokról a nevelési értekezleten volt szó, s miután a munkaközösség-vezetők összeállították a munkatervet, készen álltak a szeptemberi iskolakezdésre. Azok a szülők, akik a határidőre befizették a tankönyvek árát, a csekk bemutatása után átvehették az intézményben a könyvcsomagokat.

Borosné Tóth Zsuzsanna, az általános iskola igazgatója több olyan jogszabályt is említett, amely idén szeptembertől hatályos. A szülők és a diákok az őket érintő legfontosabb tudnivalókról az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott Tanévkezdő Emminens kiadványból értesülhetnek. A kötet tartalmazza az érintettek által leggyakran feltett kérdéseket, és problémáikra a választ is megtalálják a könyv lapjaiban. A köznevelési törvény rendelkezése alapján a mostani tanévtől életbe lépett jelentős változás, hogy délután négy óráig foglalkoztatni kell a gyerekeket az iskolában. Az igazgató ez alól – szülői kérésre – felmentést adhat. Az intézmény vezetője a 2013/2014-es tanév induló gyermeklétszámát optimálisnak tartja: két osztály kezdhette meg tanulmányait.
Beküldés dátuma: 2013. 09. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés