Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Gyopáros Alpár a problémákon kívül a fejlesztésre koncentrál

A Fidesz a jövőben is a választókerületekre alapozza szervezeti struktúráját, viszont az országgyűlési képviselők létszámának jövőbeni csökkentése miatt (hetvennel kevesebb egyéni képviselő lesz) át kellett alakítani a körzeteket. A változtatásnak köszönhetően a rábaköziek végre egy „csapatba” kerülnek, azaz a Csorna és a Kapuvár környékén élő emberek ugyanabban a kerületben adhatják le majd voksaikat. Hogy a választópolgárok létszáma jobban közelítsen az országos átlaghoz, kiegészítették Téttel és néhány közeli településsel. A pártszervezői feladatokkal megbízott, ezen belül a Fidesz-csoportok működéséért, továbbá a majdani kampány lebonyolításáért egy személyben felelős Gyopáros Alpár elfogadta a rábaközi választókerületi tanács felkérését, és Orbán Viktortól átvehette a választókerületi elnöki kinevezését. Gyopáros Alpár megjegyezte: a választókerületi elnöki megbizatás még nem azonos az országgyűlési képviselőjelölti kinevezéssel, melyre csak 2013 végén, illetve 2014 elején kerülhet sor.

Gyopáros Alpár az ország 2010-es viszonylatából kiindulva elégedett a választókerület jelenlegi helyzetével, de természetesen  van még tennivaló bőven.
Mivel a teljes összeomlástól kellett megmenteni hazánkat, még most sem beszélhetünk gazdasági sikertörténetről. A társadalmi közteherviselésbe beletartoznak a magyar és a külföldi multinacionális cégek – fogalmazott a politikus, és ezzel a megközelítéssel eddig elkerültük a csődhelyzetet. Leszűkítve a Rábaközre: az új struktúrának köszönhetően nem zár be a Margit Kórház. Az országgyűlési képviselő a Csorna-Pápa közötti vasúti szárnyvonalon visszaállított személyszállítással, majd a menetrendi változtatással kapcsolatban megjegyezte: vannak elmaradások a közösségi közlekedésben, s utóbbit a buszokra is értette. A nagyberuházásokkal együtt 19 milliárd forintnál is nagyobb értékű projekttámogatás érkezett a Rábaközbe. Gyopáros Alpár a tisztesség kedvéért kiegészítette: ebben az előző szocialista kormány idejéből áthúzódó feladat kifizetése is benne van, viszont a kör bővülni fog például a csornai 100 milliós csapadékvíz-elvezetési pályázat, illetve a műfüves pálya megépítésének összegével.

Áder János sosem hallgatta el, hogy honnan indult, de a rábaköziek sem tagadják meg szülöttüket, mi több, büszkék arra, hogy hazánk államfője Csornán született.
Gyopáros Alpár jelenlegi munkáját nem annyira a köztársasági elnöki kinevezés, hanem inkább Áder János személye befolyásolja, akinek országgyűlési képviselősége idején választókerületi titkárként segítette a tevékenységét. A köztársasági elnöki pozíció viszont olyan közjogi méltóságot jelent, amely nem teszi lehetővé a napi politikai ügyekben való részvételt, tehát a térség országgyűlési képviselője innentől  „magára maradt”, vagyis bevallása szerint nem számíthat „tanítómesterére”. Gyopáros Alpár hozzáfűzte: talán rendelkezik annyi tapasztalattal, hogy megbirkózik az előtte álló, választókörzetet érintő feladatokkal. – Politikai pályafutásomat úgy tekintem, ahogy Áder János is tekintette azelőtt: az elvégzett munka kell, hogy meghozza az eredményt.
Beküldés dátuma: 2012. 05. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play