Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Főhajtás 1956 emléke előtt

Az ’56-os eseményeket átélő, illetve az értük aggódó emberek sejtették, hogy a vészterhes napok örökre bevésődnek a magyarság emlékezetébe. – Rövid ideig, alig két hétig lángolt a remény, mert november 4-én a szovjet csapatok a melléjük állt erőkkel vérbe folytották a hősies küzdelmet. Ma a hősökre emlékezünk, számtalan fiatalra, akik életüket áldozták vagy kockáztatták Magyarországért – jelentette ki Kóczán Zoltán.
A lényeges dolgokat sosem a szavak, hanem a cselekedetek jelentik – mondta a szónok a Márai Sándor által megfogalmazott, s az ünnepség mottójául szánt gondolatokat. Ma már senki sem vonja kétségbe: 1956-ban forradalom, és nem ellenforradalom zajlott az országban. Igazabb, jobb és magyarabb volt az a haza, amiben élni kívántak, illetve hagyták örökül nemzetünknek – tette hozzá a megyei közgyűlés alelnöke.
A huszonkét esztedeje szabadon ünnepelhető októberi eseményekre az alkalomra összeállított irodalmi műsorukkal emlékeztek a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium tanulói, a városi fúvószenekar, valamint a versmondó stúdió tagjai. A város intézményei, valamint a szervezetek és az egyesületek elhelyezték koszorújukat a Fő téri emlékműnél.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 31.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés