Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Erdélyben táboroztak a cserkészek

A 63-as Számú Bessenyei György Cserkészcsapat tagjai idén Erdélyben táboroztak. Útközben megálltak a nagyváradi premontrei apátságnál is.

A Kolozsvár melletti Mócs községben lévő táborhelyet a romániai magyar cserkész szövetség bocsátotta a mieink rendelkezésére – tájékoztatta televíziónkat Szár Gyula Gergely cserkésztiszt. Megérkezésüket követően, még a sötétedés előtt sikerült felállítani sátraikat. Másnaptól aztán megkezdődött a környékkel való ismerkedés. Mócs község feltérképezése után a mezőség nevezetes városait is meglátogatták.
Linkecs Koppány először vett részt a cserkészek kirándulásán. A fiú úgy érzi, jó társaság gyűlt össze a táborban, ezért reméli, a következő években is részese lehet az élményeknek.
Burus Károly nyolc éve lépett be a cserkészek kötelékébe. Eddig minden esztendőben kihasználta a táborozási lehetőséget. Az acsalagi fiatalembernek idén Szék település tetszett a legjobban, ahol megtekinthette a helyi népviseletet. Ott tartózkodásukkor épp esküvő tartottak a faluban, ezért közvetlen közelről láthatták a násznép készülődését.
Szalai Bettinának a Tordai hasadék, valamint az asztmásoknak különösen ajánlott, több emelet mélységű sóbánya nyerte el leginkább a tetszését. A nagy meleg ellenére jól érezték magukat.
Cseresznyés Kitti érdekesnek találta a kolozsi sófürdőt, melynek egyik tavában korábban a búvárok 220 méternél sem érték el a meder alját. A víz sótartalma még a tengerét is meghaladja.
Szabó Annának az a nap volt a legemlékezetesebb, amikor erdélyi cserkésztársaikkal találkoztak. Napközben jobbnál jobb programokat szerveztek, este pedig közös imára és tábortűzre került sor.
Szili Gergő és Szili Orsi először utaztak el a cserkészekkel külföldi táborba. A tábortűz és a sófürdő maradandó élményt jelentett a testvérpárnak. A sátorban igyekeztek rendet tartani, hogy a szemlére minden elfogadható legyen.
Aki szeretne csatlakozni a Csornai Premontrei Prépostság által fenntartott csapathoz, többféle módon is felveheti a kapcsolatot a cserkészekkel: Az interneten, illetve a facebookon egyaránt megtalálhatóak. Szár Gyula Gergely acsalagi plébánosnál személyesen is lehet jelentkezni, illetve Farádon Eőry Cecília várja a fiatalokat. Ősztől visszaáll a megszokott rend, vagyis minden pénteken délután négy órától tartják a csornai összejöveteleket.

Beküldés dátuma: 2015. 08. 04.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek