Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Csornának kevesebbe fog kerülni a villamos energia

Még a nyár elején döntött a csornai képviselő-testület arról, hogy a jelenleginél olcsóbb megoldást keresnek a város villamosenergia-ellátására. A közbeszerzési eljárásban résztvevők közül választották ki a – fizetendő díj és a műszaki paraméterek szempontjából is – legkedvezőbb ajánlatot tevő céget. A dolog további különlegessége az ún.árlejtéses módszer, ami azt jelenti, hogy az energiaszolgáltatók egy erre kifejlesztett számítógépes szoftver segítségével licitáltak az árra, s közben az érintett önkormányzat szakemberei figyelemmel követhették az árverés alakulását.
Horváth Péter jegyző az előzetes várakozásokat is meghaladó eredményről számolt be televíziónknak: Az intézkedés 41 fogyasztási helyet érint a településen, melybe beletartoznak az intézmények (kórház, iskolák, óvodák, bölcsőde), az utcai telefonfülkék, az autóbuszvárók stb. 2012-es évtől 29 százalékkal kedvezőbb áron kapja Csorna az elektromos áramot, míg a közvilágítás 51 százalékkal lesz olcsóbb. A közbeszerzési eljárásra fordított összeg mindössze 900 ezer forint volt, míg a megtakarítás éves szinten 10 millióra tehető. A jegyző szerint jobb helyet is találnak a pénznek, mert fejlesztésekre és pályázatok önrészének fedezésére szánják. Horváth Péter megköszönte a beruházási és városüzemeltetési osztály dolgozóinak, ezen belül dr. Csehi Gabriella közbeszerzési felelősnek a pozitív hozzáállást.
A csornai jegyző munkája sikereként éli meg a kedvező fejleményeket, mely további erőt ad neki a folytatáshoz, s némileg viccesen hozzátehetjük: ettől nemcsak ő, hanem a város is kedvező energiához jut, s utóbbi éves szinten több mint egymillió kilowattórában számolható.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés