Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Csodákra képes a gőzszerű, hömpölygő anyag

Dr. Ballagi Farkas 1974-ben került Kapuvárra. A dátum azért is nevezetes, mert ekkoron ismerte meg a szénsavgázas techológiát, s annak áldásos hatásait. A kórházban sorra gyógyulnak a betegek, tehát az eredmények önmagukért beszélnek, ennek ellenére az eljárás egy időben – szakmai körökben – vitákat váltott ki. A nyugalmazott igazgató főorvos elhatározta, hogy papírra veti gondolatait, részben tisztázandó a kezelés jellegét, és eloszlatva a témával kapcsolatos téves elképzeléseket.
Dr. Ballagi Farkas könyvét igyekezett úgy megírni, hogy ne csak a szakma okulására használjon, hanem mindenki számára érthető legyen a szöveg. A szárazjég elnevezés onnan ered, hogy a szén-dioxid fizikai tulajdonságaiból adódóan olvadás nélkül is elpárolog. Megfigyelték, hogy az anyag – bizonyos körülmények között – képes a bőrön keresztül is felszívódni, és bekerülve a szervezetbe kifejti jótékony hatásait. A módszer a háromhetes kúra részeként mire használható? Lábszárfekélyek gyógyítására, vénás keringési zavarban szenvedők panaszainak enyhítésére, ezenkívül kialault  érelmeszesedés és érszűkület kezelésére. A cukorbetegek és a mozgásszervi problémától szenvedő páciensek is javulásról számoltak be.

A kéziratos formában létező könyv hat fejezetbe sűrítve tárgyalja a témát. A kötet a szén-dioxid fizikai-kémiai tulajdonságainak bemutatásával indul. A gázfürdők kialakulásának ismertetését követően a környékbeli szén-dioxid mezőkről lehet olvasni. A szövegből kiderül az is, hogy az ipari hasznosítású, gáz halmazállapotú vegyület  miért lett az egészségügy fontos alapanyaga, és miként  került át a kapuvári kórházba. Miután az egész folyamat intézményesült, megkezdődhetett a betegek gyógyítása.
A belgyógyász, angiológus elmesélte, hogy módszerükre a tudományos élet is felfigyelt. Egyes nemzetközi érvizsgálatok során Magyarországról mindössze tíz gyógyító egységet vettek figyelembe, s a kapuvári kórház is közöttük volt.

Dr. Ballagi Farkas Kapuvár híres gyógyító eljárásáról szóló művét felajánlotta a városnak, és ha a könyvkiadással járó bürokrácia lezárul, az olvasók a kötetet rövidesen kézbe vehetik. A szerző méltányolná, ha a kétszáz színes képpel, valamint több ábrával és táblázattal illusztrált olvasmány angol és német nyelven is napvilágot látna.
Beküldés dátuma: 2013. 08. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés