Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Budai Imre alpolgármester tevékenysége nem változik

Hámori György munkáját két alpolgármester segíti az elkövetkezendő öt esztendőben. A külsős és főállású városvezetők személyéről a képviselő-testület döntött. Budai Imre szerint olyan összetett a település első emberének feladatköre, hogy indokolt a tennivalók felosztása.

Budai Imrét egyhangú szavazással választotta meg a testület külsős alpolgármesternek. A feladatköre lényegesen nem változik az előző ciklushoz képest, mert az elkövetkezendő öt évben is a városüzemeltetési és gazdasági ügyekkel foglalkozik.
– Nagyon bízom benne, hogy ismét lesznek olyan pályázatok, amelyekkel kapcsolatban számít a város a tevékenységemre.
Hámori György mindamellett, hogy helyben képviseli Kapuvárt, és figyelemmel követi az adminisztratív teendőket, a város szélesebb körű képviseletéről gondoskodik országos, illetve nemzetközi szinten. Budai Imre jónak tartja, hogy a bizottsági struktúrát és az alpolgármesterek feladatkörét egymáshoz igazították.


– Nem látjuk még teljes egészében, hogy miként alakul az európai uniós finanszírozási ciklus, ezért azt sem tudjuk, milyen mozgásterünk lesz a pályázatok terén. Vannak elképzeléseink: a polgármester úr fiókja tele van a turisztikával és az emberek komfortérzetének javítását szolgáló tervekkel – jegyezte meg a beszélgetőpartner, aki az uniós mellett a hazai forrásokra is számít.
A járdafelújítási program a lakosság segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg, hiszen hamar kimerült az építőanyagra szánt pénzügyi keret, de a munka dandárját a kapuváriak vállalták. Ugyancsak folytatni kell az utak és a vízelvezető árkok felújítását.
A kormány tervei közt szerepel sportlétesítmények és tanuszodák építése az ország különböző településein. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő többször lobizott azért, hogy Kapuváron tanuszoda épüljön. Budai Imre ezzel kapcsolatban kézzelfogható eredményekről még nem tudott beszámolni, de ígéretet kaptak az esetleges beruházásra. Az önkormányzat nem készül szállodaüzemeltetésre, de a kerékpáros centrum továbbfejlesztésére a városnak meg vannak a tervei, ezért a következő lépésben a magáncégeket is szeretnék meggyőzni arról, hogy kifizetődő lenne a kapuvári befektetés. A képviselő-testület ezen fog dolgozni az elkövetkezendő időszakban.


Budai Imre a település irányítását csapatmunkának tekinti, ezért állandó kapcsolatban van a város többi vezetőjével, s nem utolsósorban a lakossággal, akiktől a jövőben is megvalósítható ötletekre számít.
Ha Kapuvár feneketlen zsákból kapná a pénzt, először az utak, a járdák állapotán javítana, továbbá a vízelvezetőket hozatná rendbe. Rég óhajtott vágya a helyieknek a bentlakásos idősotthon, ezért másodikként ez kerülne sorra. Az önkormányzat nem nagy gyárak telepítését tervezi, hanem a kis- és közepes vállalkozások erősítése a cél, ami egybeesik a kormány szándékával. Budai Imrének, mint a helyi Fidesz szervezet alelnökének a választások után rögtön egyértelmű volt, hogy a pártpolitikát félretéve csak Kapuvárért dolgozik.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek