Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Beledben családi program a focimérkőzés

A hétévesektől kezdve a felnőtt csapatig kb. százan vesznek részt a labdarúgó szakosztály életében. Beledben az egész család kivonul a gyermekek labdarúgó mérkőzéseire, sőt az edzéseken is megjelennek a szülők és nagyszülők.

Petőháza legyőzésével, a bajnokság félidejéhez érve Beled a tizenegyedik helyen végzett a tabellán. Az elmúlt hét mérkőzésből négyet hazai környezetben játszott a házigazda csapat, melynek mérlege: hármat megnyertek, egyet pedig elveszítettek. Petőházán kívül Lébényt és Gönyűt sikerült legyőzniük. A Rajka ellen elvesztett három ponthoz hozzájárult a második félidő elején kapott tizenegyes, amit nem sikerült a mérkőzés végéig sem megszépíteni. Az idegenbeli három meccs vereséggel végződött a Beled számára.

A keret létszámában nincs hiány, hisz legutóbb tizenhat játékos várakozott a kispadon, miközben egy sérült és egy beteg focista nem tudott részt venni a rangadón. Az eredményességet a játékosok munkahelyi elfoglaltsága és egyéb kisebb sérülések hátráltatják. A beledi focisták teljesítménye hullámzó – jegyezte meg Kovács Béla. Amint látható, hazai környezetben jobban megy a játék, idegenben viszont szükség lenne némi plusz töltetre, amivel győzedelmeskedhetnének – tette hozzá a szakosztályvezető, aki a csapat egységében nem talál kifogásolni valót, talán az edzésen való részvételen lehetne még javítani.
Az ificsapat a hatodik helyen áll, ezért Kovács Béla abban bízik, hogy a bajnokságból hátralévő néhány mérkőzéssel meg tudják őrizni jelenlegi helyüket. Annak ellenére, hogy többen távoztak a csapatból, a fiúk összességében pozitív játékot mutatnak fel.
Az utánpótlás csapat tagjai zömében belediekből áll össze, de a fiatalabbak közül sok a vidéki. A fiúk mellett egyre több kislány rúgja a labdát. A Bozsik-programban hét, kilenc, tizenegy és tizenhárom éves korosztály vesz részt. Látva a jó felkészítést, a szülők Dél-Rábaköz több településéről hozzák ide gyermekeiket. Családias légkörben zajlanak az edzések, a kicsik lelkesedése miatt a szülők is szívesen kilátogatnak a mérkőzésekre.

A serdülők teljes tavaszi–téli garnitúra szerelést kapnak egy TAO-s pályázatnak köszönhetően, de szeretnék a többi csapatot is felöltöztetni. Az edzőpályát nemrég füvesítették, és remélhetőleg a nagypályát is hamarosan fel tudják újítani. A lelátó érvényes építési engedéllyel rendelkezik, de elutasítás miatt eddig nem sikerült kivitelezni. Kovács Béla az öltöző állapotával elégedett.
– Bízom benne, hogy a pályát is megfelelő szintre tudjuk hozni, és akkor méltó körülmények között fogadhatjuk ellenfeleinket. Nem könnyű megfelelni a megyei első osztályú elvárásoknak, melyhez a személyi állományt, az infrastruktúrát és a játékosok szállítását is meg kell oldani.
A szurkolók közül egyre többen kísérik el csapatukat az idegen terepen játszott mérkőzésekre, Beledben pedig háromszáz néző is kilátogat a meccsekre. A szakosztályvezető akkor lenne elégedett, ha három-négy mérkőzést megnyernének a bajnokság hátralévő, második felében. Az erős középmezőny, vagyis a nyolcadik-kilencedik hely már tökéletes lenne a csapatnak.

Beküldés dátuma: 2015. 05. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés