Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Balogh Csaba képviselői beszámolója

A 2012.február 13-i rendes képviselő-testületi ülésen ismét fő téma volt  az önkormányzat és a Molnár TV Kft. által aláírt médiaszerződés. Balogh Csaba független képviselő azért ült kameránk elé, hogy elmondja a régóta húzódó, és mesterségesen gerjesztett vitára vonatkozó véleményét, hisz az ügy kapcsán őt is többször megsértették. Szerinte épp itt az ideje, hogy az érintettek az ügy végére pontot tegyenek. – Az egész vita csak politikai adok-kapokról szól, és hogy ki, milyen módon tud megjelenni a médiában. Kutya kötelességünk a csornai választókat arról tájékoztatni, ami az önkormányzatnál történik– mondta a képviselő. Arra is emlékeztetett, hogy a polgármester több alkalommal próbálta lenyomni a képviselők torkán a médiaszerződés felbontását, pedig ennek nem sok alapja van. Szerinte a Molnár TV Kft.ügyvezetője rugalmasan állt a történethez, és jóváhagyta a dr. Turi György által kért összeget, vagyis mindenféle fals híresztelés ellenére, Csorna Kapuvárral azonos árat fizet a szolgáltatásért. (A televízió a nyilvánosság előtt bemutatott számlával támasztotta alá igazát.) Miért tűnik úgy, hogy mégis jobban jár Kapuvár? Mert ők a saját cégükön keresztül visszakapják az áfát. Ezt a lépést, vagyis hogy az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság élhet az áfa- visszaigénylés lehetőségével, már régen meg lehetett volna tenni Csornán is, de helyette itt inkább a sorozatos vita és a bűnbakkeresés zajlott. Az érdemi tevékenység nem erről szól, hanem a pályázatok írásáról és a munkahelyteremtésről.
A polgármester drágállja a jelen hetilapban megjelenő, helyi vonatkozású írásokért  kiadott összeget, és hajlamos arról megfeledkezni, hogy 2007-ben pont az ő előterjesztésére fogadta el a testület a havi 960 ezer forint újságkiadást. Ez a közpénz éveken át csak a nyomtatott sajtóra ment el, ellenben a mostani szerződés szerint kb. 126 ezer forinttal kevesebbet költ a város a nyilvánosságra, s ráadásul ebben az televíziós közvetítések is benne vannak. A dolog további különlegessége, hogy a városvezető fia, ifj.dr. Turi György közreműködésével készült el a 2010.december 2-án kelt,  a polgármester által szignált médiaszerződésre vonatkozó javaslat. Ha valaki veszi a fáradságot, és az említett dokumentum alapján utánaszámol, akkor a felszínre kerül a realitás: a Rábaközi Magazinban 20 ezer forintba kerül egyetlen oldal, mely a szerkesztési és a nyomdai költségeket is tartalmazza.  – Ha a polgármester ennél olcsóbb ajánlatot kapott valakitől, akkor ezt miért nem terjesztette eddig elő? – tette fel a kérdést Balogh Csaba, majd így folytatta: A csornai polgármester több ízben hangoztatta, hogy a helyi szereplőknek ne a város fizesse meg a médiafelületet, hanem vegyék meg maguk, ha nyilatkozni akarnak. – Ezt mégis hogy gondolta? Majd a szülők gyűjtik össze a farsangi közvetítések árát, vagy az óvodavezető fizeti ki zsebből a tájékoztatóit? Amennyiben közölnivalója van a jegyzőnek, a saját fizetéséből fogja állni? A példák is mutatják, hogy az ilyen jellegű közvetítések mind a város érdekét szolgálják, ezért az önkormányzat köteles biztosítani ezek hátterét.
Dr. Turi György többféle módon próbálja lejáratni Balogh Csabát az emberek előtt.
– Voltam én már minden, például “külsős fideszes” stb., de arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy MSZP-s színekben kerültem be a csornai önkormányzatba. Hogy utána a párt és köztem mi történt, nagyjából úgyis tudja mindenki. Olyan dolgokat próbáltak annak idején rám kényszeríteni, amelyekről úgy láttam, hogy nem fognak a város előnyére válni. Én ezeket nem teljesítettem, így kerültem összetűzésbe saját pártommal – mondta Balogh Csaba, s ezek után visszautalt a több mint egy évvel ezelőtti időkre, mert az akkor történt események szintén a Korona Polgári egyesület (köztük dr. Turi György) és az MSZP esetleges “összeborulását” mutatják: – A pontos dátumokra már nem emlékszem, de a polgármester lakásán is voltak találkozók, a fiával is beszéltem négyszemközt. Telefonon is többször egyeztettek, ha nem is mindig velem, hanem Papp Józseffel, az MSZP elnökével. Tehát az, hogy a polgármester az MSZP-vel, illetve velem próbált többször is egyeztetni, inkább azt bizonyítaná, hogy a Korona egyesület próbált engem magához édesgetni, s nem a Fidesz – nyilatkozta Balogh Csaba.  Mostanság olyan döntések mellé áll, amelyekről úgy érzi, hogy felelősségteljesek, függetlenül attól, hogy kitől származnak. Amennyiben a Korona egyesület szeretné őt meggyőzni a maga igazáról, akkor keressék fel, mert párbeszéd nélkül semmire sem mennek. Csorna város lakossága az elkövetkezendő két és fél évben is számíthat a munkájára – fogalmazott Balogh Csaba.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play