Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az iskolai élet legfontosabb szereplői a diákok

Az elmúlt 130 évben több mint hétezer diák ballagott el, akik közül sokan öregbítették az iskola hírnevét – hangzott a Pátzaysok a színpadon című előadás köszöntőjében.  Az intézmény fennállása óta többször nevet változtatott, de nem a megszólítás a lényeg, hanem a szándék: tanítani, nevelni, értéket közvetíteni az ide járó gyerekeknek.

Jubileumi ünnepségsorozattal emlékeztek Kapuváron a Pátzay Pál Általános Iskola fennállásnak 130 éves évfordulója alkalmából. Czanik Ferenc képzőművész tanár kiállítása az intézmény minigalériájában volt látható, az állófogadással egybekötött ünnepséget pedig másnap tartották meg ugyanezen a  helyszínen.
A diákok Pátzaysok a színpadon címmel mutatták be produkciójukat. A város elöljárósága nevében dr. Puhl Imre köszöntötte a résztvevőket és a vendégeket. Az oktatási és egészségügyi bizottság vezetője szerint a tanulóknak korán meg kell tanulniuk a segítségadást, hogy együtt tudjanak működni társaikkal. A gyerekek jól előre készülnek minden egyes fellépésre, ami meghozza számukra a sikerélményt. Magabiztos fellépés és egészséges önkép szükséges ahhoz, hogy megtalálják helyüket a társadalomban. Aki önmagában is kételkedik, hamarabb elégedetlen környezetével, viszont ha lehetőségeivel és korlátaival egyaránt tisztában van, akkor arra törekszik, hogy színesebbé tegye világunkat.

Báró Berg Gusztáv annak idején 4.500 forintért vásárolta, és 2.500 forintért adta át a telket iskolaépítésre. A Kapuvári Állami Polgári Iskola és a tornacsarnok létrejöttét az állam és a város egyaránt támogatta. Horváth László, a Kapuvár Térségi Általános Iskola jelenlegi igazgatója azokról a szellemi vívmányokról és technikai újításokról beszélt, melyek az elmúlt évtizedek alatt jellemezték az intézményt. A megyei, a területi és az országos tanulmányi versenyek mellett a sport mindig kiemelt terület volt a diákok életében.
Horváth László az évforduló kapcsán a következő üzenetet kívánta megosztani hallgatóságával: – Hiszem, hogy hatni kell, a személyiségünkkel, a szeretetünkkel, az emberségünkkel, a tudásunkkal, és mindenekelőtt személyes példamutatásunkkal. A pozitív értékek melletti elköteleződés bennünket, felnőtteket is felemel. A szív szava nem mindig a csillogás, hanem az odafordulás, a szeretet és az elfogadás útja.

Pölöskei Sándor, az iskola nyugalmazott igazgatója emlékezett arra a húsz esztendőre, amikor ő vezette az intézményt. A pedagógus arra kérte a fiatalokat, legyenek büszkék iskolájukra, mert szorgalmas, kitartó munkájukkal tovább öregbíthetik annak hírnevét. Az egykori intézményvezető szakmai életútja megkoronázásaként átvehette gyémánt díszoklevelét.

Beküldés dátuma: 2014. 07. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play