Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az iskola kiválóságai versenyeztek

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a Kisfaludy-napokat – mondta Boros Zoltán, a téti származású költőről és drámaíróról elnevezett iskola igazgatója. A neves személy születésének kerek évfordulója alkalmából  háromnaposra bővítették a rendezvénysorozatot. A résztvevők a verseny végén gálaműsor keretében mutatták be nyertes produkcióikat. A vetélkedőkön a következő kategóriákban mérethették meg magukat a fiatalok: egyéni népdaléneklés, vers- és prózamondás, rajz, valamint lány és fiú kézilabdameccs.
A téti Kisfaludy Károly-verseny német nyelvi megmérettetésének első helyezettje másodikas kora óta foglalkozik ezzel a területtel. Nemes Boldizsár első ízben vett részt ilyen jellegű versenyen, s a jelek szerint mindjárt nagy sikerrel. Az anyanyelvén is nagyon szépen megszólaló ötödikes fiú szerint iskolájában jól oktatják a németet. A tavaly decemberi eisenstadti kirándulás alkalmával kiválóan boldogult az idegen nyelvvel, és a téti diák eredményes vásárlást bonyolított az adventi vásáron. Boldizsárt nagyon jó érzéssel tölti el, hogy megértette az árusok beszélgetését. Ez a burgenlandi utazás élőben győzte meg a fiút, hogy érdemes energiát fordítania a német nyelvre. Tanulni, tanulni, tanulni – az ötödikes így foglalta össze jövőbeni terveit, aki szabadidejében sokat játszik a házi macskákkal. A számítógépet nemcsak szórakozásra használja, hanem információszerzésre is, és legutóbb az obszidián (vulkáni üveg) szó jelentésére keresett rá.
A rajzot és a kézilabdát is kedvelő Török Dzsesszika szintén a kitűnő tanulók táborához tartozik. A főleg versek és ifjúsági regények iránt rajongó tanuló irodalomszeretete a versenyen is megmutatkozott, ugyanis a hetedikes lány második helyen végzett a vers- és prózamondó kategóriában. A diáklány a Szülőföldem szép határa címen kiírt rajzversenyre vegyes technikával (szénkréta és festék) elkészítette a költő portréját, melyen három-négy napig dolgozott.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 06.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play