Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az apróbb sikerek motiválják Szilsárkány alpolgármesterét

Az alpolgármester szerint az ‘50-es évek még ma is vegyes érzelmeket váltanak ki a helyiekből, ezért van, aki jó szívvel, míg mások rosszabb közérzettel gondolnak a politikus tevékenységére. A “civilben”gépgyártástecho-lógus Kuti István iskoláját egyébként Győrben végezte, s jelenleg egy autóipari beszállítórészleg termelésvezetője. A ‘90-es évek végén a német cég bérmunkabeszüntetése miatt 500 munkatársának veszett el a kereseti lehetősége, de átszervezések után neki sikerült maradnia a többlábon álló vállalatnál. Az üzemanyagcsövek és egyéb részegységek gyártásának termelékenységét felügyelő vezető 1994 óta vesz részt Szilsárkány közéletében. Mint mondta, jóemlékű Gánts Jenő tanár úr biztatására indult el a választásokon, s azóta megszerette a köz érdekében végzett tevékenységet, ami a kritikák miatt néha ugyan hálátlan, de az apróbb eredmények segítik feledtetni vele a negatív élményeket. Kuti Istvánnak az első időkben örömet jelentett, amikor elkészült a hatalmas forgalmat bonyolító 86-os főút melletti kerékpársáv. A képviselő szerint az önkormányzati munka velejárója a nézeteltérés, de az a lényeg, hogy a legvégén egyezségre jutnak. Előfordulnak ugyan véleménykülönbségek, de Kuti István alapvetően korrekt munkakapcsolatot ápol Szilsárkány polgármesterével.

- Hiába pályázunk, ahhoz is önrész kell, tehát minden második évben tudunk csak egy-egy utcát megcsinálni. Az épületek állaga évről évre romlik, ezekre is kellene pénz - fogalmazott az alpolgármester. Megfelelő forrás hiányában a lakossági kezdeményezések is sorra meghiúsulnak. A képviselő sikerként könyveli el az általános iskolából lett önkormányzati épület rekonstrukcióját, az utcák és a temetői ravatalozó felújítását. Pályázatból szeretnék megoldani az óvoda korszerűsítését, de az orvosi rendelő is megérett a renoválásra. 
Újabb jelölésével kapcsolatban megjegyezte: a lelkiismerete nyugodt, mert eredményesnek érzi eddigi erőfeszítéseit a nehéz körülmények ellenére, és hogy a megkezdett dolgait befejezhesse, érdemes próbálkoznia a következő ciklusban is. Beküldés dátuma: 2010. 03. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play