Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Aki részt vesz a szűréseken, nagyobb eséllyel marad egészséges

– A kónyiaknak fontos és drága az egészsége – jegyezte meg Allerné Kiss Edina az egészségnapi rendezvényen, melyre minden évben alaposan felkészül az önkormányzat, valamint a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ.

Dr. Hegyi Katalin háziorvos a szűrővizsgálatok hasznosságáról beszélt, valamint arról, hogy a méréseken kapott eredmények tudatában mindenkin magán múlik, hogy a továbbiakban mit szeretne tenni egészségének megőrzéséért. Az önkormányzat „csak” a lehetőségét teremti meg az ellenőrzésnek, de a személyes felelősség saját és szeretteink életében megkerülhetetlen – hangzott a felhívásszerű bejelentés. – A mozgás fizikai jólétünk alapja. Mindenki képes arra, hogy naponta legalább húsz percet gyalogoljon. A doktornő örömmel tapasztalta, hogy egyre több sétáló emberrel találkozik a faluban, akik esténként erőnlétüket javítják a szabadban töltött mozgással. A gondolkodás, vagyis a szellemi torna mellett nagyon fontos a helyes étrend. A nagyüzemi termelésű, hormonokokat és egyéb nemkívánatos adalékanyagokat, ízfokozókat tartalmazó élelmiszerek rendszeres fogyasztása nagyon káros, mégha ezek a szintetikus szerek a megengedett mérték alatt engedélyezettek.
 A 67 éve Kónyban élő Horváth Margit minden évben eljön a szűrésekre, mert szerinte nagyon jó lehetőség egészségük karbantartására. A volt pedagógus 35 év munkaviszony után vonult nyugdíjba, s az elmúlt évtizedekben volt néhány problémája, de mostanában csak a vérnyomásával küszködik. Odafigyel magára, ezért asszonytornára jár, továbbá saját kertjében termeszti a zöldségeket. Domnanics Vincéné az egészségügyből ment nyugdíjba. Az egykori fogászati asszisztens rendszeresen jár az ellnőrzésekre. Vérnyomását gyógyszerrel tudja karbantartani, de ez nem veszélyes, és néha fájnak a lábai, egyébként pedig köszöni az érdeklődést, mert jól érzi magát. Több mint tíz éve részt vesz a gyógytornán, és gyakran kerékpározik.

Beküldés dátuma: 2013. 12. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés
DANUBIUS play