Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A vidéken élők helyzetének javítása

A térség országgyűlési képviselője időről időre beszámol a választókörzetében elért eredményekről.  Legutóbb az utak korszerűsítéséről, valamint a helyi fejlesztésekről tájékoztatta a környéken élőket.
Eddig nem jutott pénz az utak rendbe tételére, de az elmúlt három esztendőben folytatott feszes kormányzásnak köszönhetően  hazánk idő előtt visszafizette az IMF-hitelt,  ezért nagyobb lett a  költségvetés mozgástere.  Megyénkben az óriási  forgalommal terhelt  utaknak több mint felét legalább harminc éve nem újították fel, így rendkívül leromlott állapotban vannak. A közlekedők a saját bőrükön tapasztalják az ebből adódó nehézségeket. Az útfelújítási program keretében 1,8 milliárd forint jut a közel 30 kilométernyi megyei szakasz megújítására. S mindez csak a kezdet: a készülő  Nemzeti Közlekedési Stratégia szerint az elkövetkezendő négy évben folytatódik a program, mely szerint a mostani kilométerhossz négy-ötszörösét kívánják korszerűsíteni – tájékoztatta televíziónkat Gyopáros Alpár.  Az útügyi biztos hozzátette: mivel a Rábaközben van a legsűrűbb úthálózat, a legtöbb forrás ide fog érkezni.

A helyi igények szerint újítják fel az intézményeket, vagy korszerűsítik a közműveket, épületeket.
Gyopáros Alpár felhívta a figyelmet arra, hogy a lakosság jelentős része vidéken él, ezért a Kormány határozott célja a kisebb településeken lakó emberek komfortérzetének javítása. Az országgyűlési képviselő választókörzetéhez tartozó 75 település mindegyikében megvalósult vagy elkezdődött valamilyen kiemelt helyi fejlesztés. Ilyen a farádi óvoda 13 millió forintos felújítása, mely régóta dédelgetett álma az ottaniaknak. A farádiaknak mindössze 2 millió forint önerőt kell biztosítaniuk a beruházáshoz, melynek keretében le fogják szigetelni az épületet, legalább 17 nyílászárót cserélnek ki, s új kazánt állítanak üzembe. Jövő szeptemberre nem csak megszépül az óvoda, hanem sokkal energiatakarékosabb lesz a működése.

Gyopáros Alpár összefoglalta a kisebb közösségek életét is befolyásoló, jövő évtől várható átfogó intézkedéseket.
A szocialista kormányok idején megszokott 8-10 százalékos költségvetési hiánnyal ellentétben, tavaly és idén 3 százalék alatt maradt a deficit, vagyis az állam nem költekezett erején felül. A 2014-es költségvetés tervezésekor látható, javuló mutatók a következők: a családi adókedvezmény kiterjesztése több százezer családnak jelent könnyebbséget a gyermeknevelésben. Továbbá emelkedik a hátrányos helyzetű csoportok támogatása, magasabb lesz például az ápolási díj. Folytatódni fog az egészségügyben és az oktatásban dolgozók bérének  emelése.
– Biztos vagyok benne, hogy  egy év múlva már arról beszélünk, hogy a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók nagy része után soron következik a közszféra többi dolgozójának béremelése: így az iskolatitkároké, a rendőröké, a katonáké vagy épp a köztisztviselőké – jelentette ki az országgyűlési képviselő. A kormány elhatározta, hogy teljes mértékben megszünteti  az önkormányzatok adósságát, aminek következménye lesz, hogy több forrás és energia marad például az utak és a járdák felújítására.
A gazdaságfejlesztésen belül továbbra is elsőbbséget élveznek  a kis- és közepes vállalkozások, s ezzel párhuzamosan a munkahelyteremtés. A háztartásoknak jelent megtakarítást a novemberben folytatódó rezsicsökkentési támogatás, ami a tavalyi árakhoz képest mínusz húsz százalékot jelent.
Beküldés dátuma: 2013. 11. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play