Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A szerelem és a szeretet ösztönzi a versírásra

Enesei interjúalanyunk tanult szakmája szerint energetikus, mégis idestova huszonhat éve pecsenyesütőt üzemeltet. A korábban művezető megunván a bezártságot, hátat fordított az üzemnek, és a magánkereskedelemben találta meg a felszabadultabb életformát. Nem mellesleg a Magyar Írószövetség nívódíjas költője három kötet kiadásán van túl. Munkahelyén, a győri Dunakapu téren üzemelő pecsenyesütőben  számtalan olyan élmény éri, mely rímfaragásra inspirálja őt. Csornán töltött katonaévei alatt intenzív súlyemelésbe kezdett, s rájött arra, hogy a testi-lelki egyensúlyát csak a mozgás által nyerheti el. Az alma nem esik messze a fájától, mert fia, ifjabb Mezőfi nehézsúlyú bokszolóként vált ismertté. De honnét jött az édesapának a költészet? A magát romantikus beállítottságúnak valló szerző mélyebben átéli az apróbb szépségeket. Az igazi szerelem tizenöt éve érte utol, s mint mondta, attól kezdve fokozatosan alakult költői énje. Mivel úgy vette észre, hogy sorai hatnak az emberekre, ez további inspirációt jelentett az íráshoz. A szeretet érzése hatja át hazafias verseit, melyekről a szakma is jó véleménnyel van. A Kossuth-díjas Faludy György egyenesen Petőfi reinkarnációjának nevezte az enesei verselőt, aki ebben  a párhuzamban azért némi túlzást vél felfedezni. Mezőfi László legutóbbi kötete Haza és szerelem címmel jelent meg, mely nagy sikert aratott bizonyos olvasói csoportoknál. Kormányzati körökben szintén ismerik és méltányolják a poéta munkásságát, melyekkel kapcsolatban több  ereklyeként őrzött dicsérő levéllel rendelkezik.
Meghatározó volt Mezőfi László életében, amikor az enesei után két győri általános iskolában tartott előadást, melyért vastapssal jutalmazták a gyerekek, akik feszült figyelemmel követték  szeretetről szóló költeményeit. A Petőfi szellemi nyomdokain járó költő közérthető stílusban, népies egyszerűséggel írt versei azonnal hatnak. Az irodalomszerető olvasóknak jó hír: formálódik Mezőfi László  negyedik kiadványa.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek