Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A sportrajongók örülhetnek

Kapuvár  önkormányzata idén is díjazásban részesítette azokat a jó tanulmányi és sporteredményeket elért diákokat, akik szépen helytálltak az elmúlt tanévben, így a megyei, valamint az országos eredményeikkel öregbítették a város hírnevét.
Eleddig júniusban kerítettek sort erre a kis ünnepségre, de mivel akkor még nem ért véget a versenyszezon, bevárták a sorozat végét, hogy az összes eredmény birtokában köszönthessék a tanulókat. Az ülés megkezdése előtt kihirdették a Sedes Sapientiae pályázat kedvezményezettjeit. Az ösztöndíjszerű támogatásról azt kell tudni, hogy érték alapú, vagyis nem a szociális háttér figyelembevételével ítélik oda, hanem azon fiatalok kaphatják meg, akik aktív közéleti szerepvállalásuk mellett kiválóan teljesítenek az oktatási intézményekben. A polgármester elmondta, hogy a tehetséges diákoknak mindenütt örülnek, ugyanakkor a városvezető sajnálja, hogy a diplomások meghatározott része nem náluk fogja kamatoztatni megszerzett tudását, mert erre nem ad lehetőséget a település kapacitása.
A testületi ülés első napirendi pontjában a Fertő-Hanság Nemzeti Park írásos tájékoztatóját hagyták jóvá a képviselők. Ezután módosították az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló rendeletét, mely már nem tartalmazza az állami fenntartásba került kórház működési tételeit. Ezt követően két rendeletalkotásra került sor: Az egyik a tiltott, közösségellenes magatartásokkal foglalkozik, míg a másik az állattartás céljára szolgáló építmények létrehozása és bővítése esetén betartandó védőtávolságot szabályozza. A menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés viteldíjáról szóló rendeletet  azért kellett megváltoztatni,   hogy az utasok ne csak havonta, hanem negyedévente is válthassanak bérletet.
A tanácskozás részvevői többek között arról is szavaztak, hogy csatlakoznak a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz, mely a kimondottan nehéz helyzetben lévő családok gyermekeit segíti a tanulásban. A képviselők hozzájárultak a Berg Gusztáv Szakiskola maximális osztálylétszámának túllépéséhez, valamint javaslat hangzott el a településen a szilárd hulladék kezelésére vonatkozó szolgáltatói szerződés megkötésére. Utóbbival sikerül áthidalni azt szeptember 30-tól (eddig szól a lejáró szerződés) január elejéig tartó időszakot, amíg megkezdi tevékenységét az új szolgáltató.
A testület közbeszerzési eljárás indításáról határozott, melyre azért van szükség, mert 18 millió forint támogatást nyert a Belügyminisztérium egyik pályázatán. Az önkormányzat  4,5 millió forint önerővel járul hozzá a munkálatokhoz. A meccsekre és egyéb rendezvényekre járó sportbarátok gyakorta tapasztalják, hogy milyen szinten amortizálódott a pályán lévő kiszolgálóépület: ablakai mintha nem is lennének, s javításra szorul a tetőzet. Ezenkívül napkollektorokkal szeretnék előállítani a meleg vizet, továbbá megújul a kézilabdapálya, s gondolva a kosarasokra, természetesen ők sem maradnak ki a fejlesztésből. A listán szerepel még az edzőpálya és a kerítés felújítása. A nagy volumenű beruházást a nyílászárók cseréjével szeretnék kezdeni, hogy minél előbb spóroljanak az energiára kifizetett díjakon.
December 31-ig hosszabbították meg a Szent István király u. 1. szám alatti ingatlanon található épület helyrehozatali kötelezettségét, mert a tulajdonosok szeretnének rajta túladni. A zárt ülésen a lejárt lakásbérleti szerződések megújításáról döntött a testület.

A tér akkor tölti be igazán a funkcióját, ha nemcsak dísze a városnak, hanem az emberek használatba veszik.
Hámori György a nagy ütemben zajló városközponti rehabilitációval kapcsolatban kijelentette: Elégedett azzal, ahogy a munkálatok haladnak, és a Fő tér a város éke lesz. Az ellendrukkerokkal nem foglalkoznak, hisz csoda lenne, ha a tízezres lélekszámú településen mindenki egyformán gondolkodna. Néhányan a zöldterületek csökkenését kifogásolták, amíg meg rendelkezésre állt, ügyet sem vetettek rá, sőt, a bokrokat gyakran illemhelynek használták, és  keresztbe-kasba járkáltak a gyepen. A kiépítésre kerülő öntözőrendszernek köszönhetően sokkal gondozottabbak lesznek a megmaradó parkok, melyeket úgy alakítják át, hogy sokkal használhatóbbak legyenek: a kismamák könnyedén tolhatják a babakocsikat, az idősek pedig
Beküldés dátuma: 2012. 10. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés