Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A katolikus intézményben előbb fejeződik be a tanév az átépítés miatt

Teljes egészében az egyházmegye finanszírozza azt az idén tavasszal kezdődött, és várhatóan augusztusban befejeződő felújítást és bővítést, amelynek révén sokkal kényelmesebb és szebb lesz a csornai Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ. Az eddig nyolc csoporttal működő óvoda addig-addig terjeszkedett, míg az iskolai tantermek közül kettőt is igénybe vett, szűkítve a nagyobbak életterét. Az örvendetes építkezésnek köszönhetően két nagy csoportszobával bővül az óvoda, s a helyiségeket a földszinten fogják kialakítani. Fehér Lászlóné intézményvezető hangsúlyozta: ez az elrendezés a szülőknek is kényelmesebb lesz, és az átalakítás után jobban külön tudják választani az egyes intézmények funkcióit. Az iskola ugyancsak tágasabb lesz, mert plusz tanteremmel bővül, és visszakapja az óvodásoktól “kölcsönvett” helyiségeket. Az épületrészekben megoldják a nyílászárók és a padozatok cseréjét, továbbá szigetelik a magastetős, és vízzáró réteggel látják el a lapostetős egységeket. A 150 m2-es közösségi teret pedig a kisebbek és a nagyobbak is használni fogják. A zsibongónak több szerepet szánnak, mert liturgikus térként és az ünnepi rendezvények helyszíneként fog funkcionálni. Várhatóan szép könyvtár és korszerűen berendezett informatikaterem áll majd a tanulóifjúság rendelkezésére.
Az iskolapadba 410 tanuló ül le naponta, mely 18 osztályt jelent, az óvodások pedig közel 200-an vannak. Az intézmény pedagógusai sokat tettek azért, hogy a tanév az építkezés ellenére zavartalan legyen. Június 1-jével ki fog ürülni a két oktatási-nevelési egység, mert a szombati napok beiktatásával teljesítették az előírt óraszámokat. Fehér Lászlóné a szülők türelmét kérte az előreláthatólag augusztus 17-éig tartó építkezés időtartamára, és remélhetőleg szeptembertől már a megújult környezetben várják a gyerekeket. Sevelláné Czinder Katalin kislánya negyedik éve jár az intézménybe, ezért a család nagyon örül a jó hírnek. Az anyuka ismeri a korszerűsítés előtt álló épületet, hiszen kicsi korában ő maga is itt okosodott. A Győri Egyházmegye meghívásos pályázatát Knapp József nyerte el, aki korábban rengeteg alkalommal bizonyította rátermettségét, hisz számtalan templomot, egyházi intézményt újított fel. A püspökség döntésében valószínű az ár is dominált – jegyezte meg az építési vállal-kozó. A generálkivitelező garantálja a minőségi munkát, hisz ugyanazokkal a szakemberekkel fog dolgozni, akik a múlt években átadott épületek rendbe hozásán közreműködtek. Az intézmény pedagógusaival úgy állapodtak meg, hogy már a mostani tanévben elkezdik a külsős munkálatokat, biztosítva ezzel a nyugodt szeptemberi kezdést
Beküldés dátuma: 2012. 05. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play