Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A gyermek világgal alkotott kapcsolatát mutatta be a tárlat

“A 24 hónap pillanatai” című tárlaton  fényképek kavalkádja és kiállított tárgyak sokszínűsége próbálta feleleveníteni a két éven át tartó szakkörök hangulatát. A tehetséges  tanulók különböző szintű angol és német nyelvi tanfolyamokon, magyar és matematika előkészítőn vettek részt, a számítástechnika órákon pedig a programozás alapjaival ismerkedtek meg. A  hátrányos helyzetű diákok a hon- és népismereti foglalkozások révén eljutottak a kiállítóhelyekre és múzeumokba – jegyezte meg Kemenesi Ágoston intézményvezető. Az alsó tagozatosok jól érezték magukat az egyhetes erdei iskolában.
Az eddigi rendezvényeket a csornai városi könyvtárral és művelődési központtal közös projekt keretében szervezték meg. Szalayné Galambosi Tímea, az említett intézmények vezetője szerint ki kell használni a közoktatás és a közművelődés egymást támogató kapcsolatát. A következő három évben tovább folytatódik a tűzzománc szakkör, a művészeti iskola képzőművészeti tanszakán a festészeti, a zenei tagozaton pedig a fúvós foglalkozás.

Az alkotás a legmagasabb rendű szellemi munka:
A változó világ és a tanulók személyiségfejlődéséért érzett felelősség sarkallta őket arra, hogy bekapcsolódjanak a projektbe – mondta Gecsei Edit oktatási szakértő. – Abban kell versenyeznünk, amiben jók vagyunk, ez pedig a kreativitás! Hogy milyen ismeretekre lesz szükség a jövőben, azt senki sem tudja, ezért inkább a tanulás képességét kell az elkövetkező nemzedéknek átadni.
Csepregi Istvánné örömmel mutatta meg a gyerekeknek a rábaközi perec elkészítését, bízva abban, hogy így jobban megmarad a hagyomány. Szerinte jobban ragaszkodunk azokhoz a dolgokhoz, amelyekkel legalább egyszer találkoztunk az életben, és ha meg is kóstolhatják a diákok, még jobban megőrzik az emlékezetükben.
A Rábaközben gyakran kínált ételeket ízleltette meg a tanulókkal Nagy Istvánné. A nyugdíjas szakácsnő krumpligombócot, kukoricakását, forgácsfánkot és stercet készített az alkalomra. Piroska jó kezdeményezésnek tartja, hogy a csornai Széchenyi iskola tanulói megkóstolhatták azokat az ennivalókat, amelyek az ő korosztályának természetesek voltak.
Kancsó Milán a hon- és népismereti szakkörön ismerkedett meg a régebbi kultúrával és hagyományokkal. A 7.-es diák nem érezte tanulásnak az egy éven át tartó szakkörön való részvételt, mert annyira élvezte. Tetszett neki a gyékényfonás, a perecsütés, és a főzés, ezenkívül szép emlékeket őriz a kirándulásokról.

Beküldés dátuma: 2012. 03. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play