Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A csornai intézményre felfigyelt a nyugat-dunántúli régió

A csapatmunka közösséggé kovácsolja a résztvevőket, és felejthetetlen élményekkel gazdagítja a fiatalokat – mondta Lechner Aranka
igazgató.  A szakemberek a találkozó végén összegeték tapasztalataikat, eszmét cseréltek a gyógypedagógia újszerű megközelítéséről.

Idén harmincadik alkalommal kerül megrendezésre az értelmileg akadályozott fiatalok számára kiírt országos tanulmányi verseny, melynek nyugat-dunántúli regionális elődöntőjét a csornai Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben tartották meg.  Mi minden várt a résztvevőkre? Térkép- és címerismeret, nevezetes épületek  megnevezése szókártyák segítségével, a Hajdúság őshonos állatainak bemutatása, lebbencsleves főzés, gyógynövények ismerete és szakszerű elültetése, valamint  játékos sportfoglalkozás keretében változatos feladatokat kellett teljesíteniük, például az ún.  „mocsárjárás”-t. A házigazda csapatán kívül zalaszentgrótiak, rumiak,  nagykanizsaiak, keszthelyiek, győriek és  soproniak (két csapattal) vettek részt a megmérettetésen. Ötödiktől a nyolcadik évfolyamon tanulók szociális készségeikről adtak számot. A legjobbak a Hajdúböszörményben megrendezésre kerülő országos döntőn fognak versenyezni – mondta Lechner Aranka, a csornai intézmény vezetője. A csornai intézmény pedagógusai öt-hat éve részt vesznek az értelmileg akadályozott tanulók részére szervezett versenyeken, így idén is elindíthatták saját csapatukat.
A csornai regionális fordulón kialakult helyezéseket Triay Orsolya, a zsűri elnöke ismertette a megjelentekkel. A versenyen a csornai Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény csapata bizonyult a legjobbnak, így a Nyugat-Dunántúlról ők utazhatnak az országos megmérettetésre.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 14.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play