Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Töretlen az Erzsébet-táborok népszerűsége Kapuváron

Akkora a kereslet az Erzsébet-táborokra, hogy már adott év februárjában megindul az érdeklődés a szülők részéről, hogy mikor írathatják be gyermekeiket az általuk választott turnusokra. A tábor felhívása áprilisban szokott megjelenni, amire a művelődési központ azonnal beadja a pályázatát, májusban pedig számíthatnak a pozitív elbírálásra.

Javában zajlik a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ július elejétől augusztus végéig tartó Erzsébet-tábora. Turnusonként negyvenöt gyermek vehet részt, így az öt felnőtt kísérővel együtt épp felférnek a kirándulóbuszokra. A nyolc héten át tartó Erzsébet-tábor kötelező eleme a kirándulás, ezért minden héten elutaznak valahova a gyerekekkel. Általában szerdai napokon kerekedik fel a vidám társaság, hacsak az időjárás közbe nem szól, ami miatt esetleg át kell gondolni a programokat. A szervezők természetesen ilyen esetekben eltérhetnek az eredeti tervektől, csak reggel nyolc óráig be kell jelenteniük a változást. Csütörtökönként ellátogatnak a helyi strandra, ahol modern, felújított környezetben pancsolhatnak a táborozók. A hét további részében játékos-sportos-kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.
Mivel nagyon sok a jelentkező, egy gyermek maximum három hétig veheti igénybe a tábori szolgáltatásokat, lemondás esetén pedig rögtön ott a következő fiatal, aki szívesen beugrik társai helyett.
A szülőknek mindössze napi száz forintjába kerül gyermekük egyhetes táboroztatása – a napi négyszeri étkezés, a kirándulások és az összes szabadidős program –, a költségek további részét pedig az Erzsébet Alapítvány finanszírozza. A felügyeletről a művelődési központ munkatársai gondoskodnak, ezenkívül számíthatnak az ötven órás közösségi szolgálatot töltő diákokra, valamint a diákmunkát végző fiatalokra.

Beküldés dátuma: 2022. 07. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek