Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Szákovics Imrének most az „Év Sportolója” díj akadt a horgára

Szákovics Imre korábbi élménybeszámolóiban laikusok számára is érthető módon ismertette a pecázás csínját-bínját. Magyarország egyik legjobb horgásza legutóbb arról beszélt televíziónknak, hogy mi mindent kell teljesíteni ahhoz, hogy megkapja valaki az „Év Sportolója” díjat.

A hazai és a világversenyeken kell elsősorban jól szerepelni, és mindezt hosszú-hosszú éveken keresztül. Magyarországon nagyon eredményes a versenyhorgászat, az Európa-bajnokságokon és világversenyeken folyamatosan kiváló helyezettjeink vannak. A különböző kategóriában részt vevő magyar bajnokok közül sem árt kiemelkedni – foglalta össze summásan az „Év Sportolója” díjjal elismert Szákovics Imre sikerének receptjét.
A Rábaközi Televízió hosszú éve nyomon követi a kapuvári horgász pályafutását, aki a nézők, illetve olvasók kedvéért ismét összefoglalta a legjelentősebb állomásokat: Első nemzetközi érmét 2009-ben a klubcsapatok világbajnokságán szerezte, ahol második helyezést ért el. A 2014-es szerbiai Európa-bajnokságon bronzérmes lett a magyar válogatottal. A legnagyobb eredmények közt tartja számon a 2016-ban Bulgáriában megszerzett világbajnoki címet. Világbajnoki ezüsttel tértek haza Portugáliából, Európa-bajnoki ezüstéremmel Szlovéniából. Dél-Afrikában az aranyérmet kapott női válogatott másodkapitányaként vette ki a részét a versenyből. A hollandiai Európa-bajnoki bronzérem elnyerésében szintén másodkapitányként tevékenykedett.
A magyar versenyeken klubcsapatával számtalan bajnoki címet szerzett, illetve az utóbbi években egyéniben is jól szerepelt, mert ötször állhatott fel a dobogó különböző fokára.
Hogy a laikusok is érezzék a felsorolt teljesítmények – természetesen nem kilóban mérhető – súlyát, Szákovics Imre a következőkkel egészítette ki mondanivalóját: Egy-egy világversenyen harminc-negyven résztvevő méri össze tudását és sokszor a magyar vizektől szokatlan „pályán”, nálunk nem tapasztalható viszonyok közt kell bizonyítani rátermettségüket.

A versenypályákon szerzett eredmények grammokból és pontszámokból adódnak össze, melyekből kiszámolják a kategória szerinti helyezéseket. Az „Év Sportolója” díj merőben más, mint a hazai és világbajnoki címek, hiszen ennek megállapításánál szubjektív tényezők is szóba jönnek. A magyar versenysport krémje, illetve a szakvezetés dönti el, hogy adott évben kit tartanak erre érdemesnek. Az eredmények számbavétele mellett sok egyéb dolgot is figyelembe vesznek.
Szákovics Imre az úszós versenysportot űzi, de ezzel az elismeréssel a horgászat valamennyi ágának képviselője fejet hajtott előtte.
– Úgy gondolom nagy megtiszteltetés, egy ilyen díjat megkapni – mondta a maga megszokott nyugalmával a kapuvári horgász. Csak megerősíteni tudjuk szerény megállapításában.

Szákovics Imre idei esztendeje is nagyon mozgalmasnak ígérkezik, hiszen társaival éremesélyesként készül a klubcsapatok Szerbiában megrendezésre kerülő világbajnokságára. A szeptemberi nemzetek világbajnokságát Olaszországban tartják, ahova szintén el fog utazni. Az egyéni bajnokságokon is fontos a jó szereplés, mert ezeken múlik a válogatott kvótaszerzés, ezenkívül a klubcsapatok országos bajnokságán csapatával címvédésre készül.

Beküldés dátuma: 2020. 02. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés