Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

Több mint 90 csapat sütött-főzött a 2500 négyzetméteres sátorban

Óriási érdeklődés övezte a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált. Idén is több kategóriában nevezhettek a jelentkezők: a kapuvári böllérmájra, egy szabadon választott ételre, illetve édes és sós házi süteményt is készíthettek. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Szabadtűzi Lovagrend zsűrije valamennyi kategóriát külön értékelte és díjazta. A böllérmájat a szervezőktől térítésmentesen átadott alapanyagokból kellett összeállítani. A csapatok viszont maguk dönthették el, hogy az egyéb ételkategórián belül mit főznek, akár családi vagy népi recept alapján. A házi süteményt otthon vagy a helyszínen is elkészíthették.
Előző nap, pénteken Dj Dominique és a Neoton élő koncertje szórakoztatta a közönséget. A jó hangulatról gondoskodott Greznár Zoltán és zenekara, a Hanság Big Band, a Szenior Örömtánc Zsuzsival, a Hajnalcsillag Dalkör, Kapuvár Város Fúvószenekara, a Kapuvári Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület, a Táncos Trió, az Őszirózsa Dalkör, valamint a Veszkényi Férfi Dalkör. Este az Irigy Hónaljmirigy és a Lord koncertje zárta a fesztivált.
Hámori György az eredményhirdetés előtt arra emlékeztette a megjelenteket, hogy az első alkalommal mindössze tizenegy néhány csapat vett részt a fesztiválon egy kis méretű sátorban. Elmondta, hogy komoly munkát végzett a zsűri, hiszen rendkívül sok, 92 csapat ételeit minősítették. A városvezető megemlítette azt a legalább 50-60 embert is, akik folyamatosan dolgoztak a háttérben azért, hogy minden gördülékeny legyen.
– Mindenkinek megköszöntük már a munkáját, de Gyopáros Alpár támogatása nélkül soha nem jutottunk volna el a mostani szintre – fogalmazott Kapuvár polgármestere, majd emlékplakettet adott át a térség országgyűlési képviselőjének. Gyopáros Alpár szerint viszont elsősorban azoknak köszönhető a fesztivál sikere, akik évek óta keményen dolgoznak a háttérben, élükön Hámori György polgármesterrel. – Jövőre is várunk benneteket szeretettel és bízom benne, hogy akkor is rekordot fogunk dönteni – mondta a főzőcsapatoknak a politikus. (Fotók - Facebook: Hámori György)

 

Az idei évtől a már korábban alapított három vándorserleg mellett két újabb vándorserleg is útjára kelt: a Gy-M-S Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából a legeredményesebb ifjúsági csapat, míg a Kapuvári ÍzvadÁszok felajánlásából a legfinomabb sós sütemény készítői birtokolhatják egy évig a serleget. Az ítészek Horváth Csaba mesterszakács elnökletével értékelték a csapatokat. Arany, ezüst vagy bronz érmet kapott valamennyi résztvevő, ezenkívül különdíjakat is ajánlottak fel támogatók. A 2024-es Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál eredményhirdetése: Böllérmáj kategóriában fődíjat kapott a Szárföldi Kemencebarátok csapata, sós sütemény kategóriában Pandúr Veronika  vándorserleget vihetett el, édes sütemény kategóriában pedig a Rendőrség csapata kapott elismerést. Ifjúsági kategóriában az Egyetem Gyöngyszemei csapat bizonyult a legjobbnak. A Veszkényi Burger Banda a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség vándorserlegét és különdíját kapta meg.

Beküldés dátuma: 2024. 02. 13.

További hírek