Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Jelenléti oktatással indul a 2022/2023-as tanév a kapuvári Széchenyiben

Horváth László, a Kapuvár Térségi Általános Iskola intézményvezetője reménytelve néz a 2022/2023-as tanév elé, hisz új nevelők belépésével sikerült betölteni a nyugdíjba vonuló pedagógusok álláshelyét.

A Kapuvár Térségi Általános Iskola életében sok változás történt az előző nevelési év végén: a Széchenyiből öt nevelő, a Pátzayból pedig egy pedagógus ment nyugdíjba. Tanév közben ketten gyermekvállalás miatt hagyták abba a tanítást, aminek nagyon örül a nevelőtestület, de érzik kollégáik hiányát a mindennapi munkában.
– Szerencsésnek érezhetjük magunkat, mert tavaly két, idén pedig négy gyakornok érkezett iskolánkba. Évek óta nagy gondot jelent, hogy nem jelentkezik matematika szakos tanár, de egy érdi tankerületből érkező, Kapuváron letelepedő pedagógus a mi iskolánkat célozta meg. A matematika-rajz szakos tanár a Pátzayban fogja a reál tárgyat oktatni – mondta Horváth László. Nagyon örülnek, hogy az öt nyugdíjba vonuló kolléga helyét is pótolták: Két gyógypedagógus és egy magyar szakos tanár érkezett, ezenkívül intézményen belüli átcsoportosítással oldják meg elsőtől a 8. osztályig a német nyelv oktatását. Változás a mostani tanévtől,hogy nyugdíjas munkavállalókat is alkalmazhatunk, így a babóti és a szárföldi tagiskolákban,valamint a kapuvári Széchenyiben ismét számíthatnak régi kollégák munkájára.
A Kapuvár Térségi Általános Iskola két nagy intézménye is megújult az elmúlt esztendőkben , ezért idén nyáron nagyobb volumenű munkálatokba nem kezdtek bele. A tankönyvek megérkeztek a szeptember 1-jei tanévkezdésre és minden osztályfőnök előkészítette saját osztálytermében, hogy átadhassa a gyerekeknek. A gólyatáborosok szülei már korábban megkapták a tankönyveket.
A kapuvári nevelőtestület 183 tanítási nappal tervezi a 2022/2023-as tanévet, illetve négy tanítás nélküli munkanappal. amikor nevelési értekezlet, pályaorientációs, iskolai évfordulós és gyermeknap, valamint osztálykirándulás miatt térnek el a megszokott menetrendtől. Horváth Lászlónak jelenleg nincs tudomása arról, hogy az energiaszektorban bekövetkezett áremelkedések miatt korlátoznák a jelenléti oktatást Kapuváron. Véleménye szerint a gyermekeknek, a pedagógusoknak és a szülőknek ez a legjobb megoldás. A legideálisabb az, amikor a gyermek az iskolapadban ülve sajátítja el a tananyagot.

Beküldés dátuma: 2022. 09. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek