Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Elsimult minden akadály a vasalórendszereket javító cég kapuvári fejlesztése elől

A kapuvári ipari parkban indította el a Laurastar cégcsoport ezévi legnagyobb beruházását: egész világra kiterjedő alkatrészlogisztikai centrumot,valamint fejlesztési és tesztközpontot, továbbá javítóbázist építenek a rábaközi településen. A bővítés új minőségi munkahelyeket is jelent.

Ha a vállalat fejlődik, abból a város is profitál, a dolgozók pedig sokkal jobb körülmények között fognak dolgozni – állapította meg Hámori György a Laurastar Kft. alapkőletételét követően.
A Laurastar tulajdonosa Dale Carnegie amerikai írót idézte: «A világ legtöbb fontos dolgát olyan emberek érték el, akik akkor is tovább próbálkoztak, amikor már semmi sem segített.» Jean Mooney cége hosszútávú, tartós együttműködésre rendezkedett be Kapuváron. A jelenleg ötven főt foglalkoztató kft. vezetősége 2007-ben döntött úgy, hogy Kapuvárra telepítik a cserealkatrész-elosztóként is funkcionáló európai szervizközpontjukat. A harminchat éve fennálló cégcsoport túljutott már néhány nehezebb időszakon, amiért a tulajdonos köszönetet mondott a kitartóan dolgozó munkatársaknak.
Az egymillió euró értékű beruházás az engedélyek beérkezése után, valószínűleg már a jövő héten megkezdődhet. Az építkezés befejezését 2016 októberére tervezik. Ha elkészül az új üzemcsarnok, azontúl hogy Kapuváron dolgozzák ki a disztribútorokon keresztül alkalmazott felső kategóriás vasalókészülékek javítási technológiáját, az egész világot innen látják el a szükséges alkatrészekkel.
– A Kapuvár szintű településeknek nagyon jelentős előrelépés egy ilyen világcég letelepedése – mondta Hámori György. A polgármester szerint elismerés a városnak, hogy annak idején őket választották az európai központ létrehozására. Kapuváron ma már nem az állások számszerű növelése a legfontosabb, hanem a Laurastarhoz hasonló minőségi munkahelyek kialakítása, ugyanakkor a világcég magyarországi bővülése a térség egésze szempontjából is meghatározó lesz.

Beküldés dátuma: 2016. 05. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek