Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Várva várt iskolai farsangi bál Kapuváron

Legalább négy hónap eltelt a fűtési szezonból és jól látszanak a megtakarítást célzó intézkedések eredményei. A Kapuvár Térségi Általános Iskolában is tartottak a 2022/2023-as tanév első félévétől, de nem volt szükség az online tanulásra és a gyerekek életkori sajátosságaiknak megfelelően teljesítették az előírt követelményeket.

Ismét nehéz időszakon vannak túl a Kapuvár Térségi Általános Iskolában, hiszen a Covid után őket is sújtotta az energiaválság. – 2020 óta folyamatosan újabb és újabb kihívásokat kapunk az élettől, melyeknek próbálunk megfelelni. Már tavaly nyáron látszott, hogy milyen energiagondok elé nézünk – fogalmazott Horváth László. Az intézményvezető elmondta, hogy a Soproni Tankerületi Központ segítséggel próbálták észszerűen csökkenteni energiakiadásaikat. Az elmúlt félév alapján ma már el lehet mondani: célravezető intézkedéseket vezettek be annak ellenére, hogy nagyon nehéz az összes tanteremben egyformán biztosítania a levegő 20 fokos hőmérsékletét. Ráadásul van távfűtéses épület is, így még kevésbé lehet szabályozni a radiátorokat, ezért néhány tantermekben valamivel melegebb volt az előírt minimumnál.
– Hozzáteszem, néha mi felnőttek panaszkodunk és fázósak vagyunk, míg a gyerekek pólóban vannak az iskolában és nagyon jól érzik magukat – mondta Horváth László, majd így folytatta: Az elmúlt félévben a szokásosnál kevesebb versenyen vettek részt az iskola diákjai, de megtartották a vers- és prózamondó versenyt, és tervezik a népdaléneklési verseny megrendezését is. A versmondó versenyre nem hívták meg a többi intézmény tanulóit, hanem saját iskolán belül tartották meg, és a népdaléneklési verseny területi fordulójának ad otthont az iskola. A levelezős megmérettetések szintén azt a cél szolgálják, hogy a gyerekek ne csak a megszokott iskolai környezetben, hanem más platformokon is bővítsék ismereteiket.
A Kapuvár Térségi Általános Iskolában 2020-ban volt utoljára a hagyományos értelemben vett rendes farsangi bál. A következő években egyszerűsített formában tartották meg a zenés-táncos mulatságot, mert mindenki maradt a helyén és saját épületen és osztálytermen belül kerítettek sort a rendezvényre. Idén a Széchenyi iskola aulájában egy-egy pénteki napon farsangoltak az alsósok és a felsősök. Az intézményvezető szerint mindegyik bál nagyon jól sikerült, a nagy tömeg ellenére sem volt gond a gyerekekkel. Azokra is gondoltak, akik kevésbé szeretnek táncolni, mert kvízversenyekkel, vetélkedőkkel színesítették a farsangi mulatságot. Mindent összevetve nagyon látszott a gyerekeken, hogy mennyire várták a pandémia után a felhőtlen szórakozást, melynek sikeréhez a szülői munkaközösségi is hozzájárult. – Majdnem mindenki táncolt és nagyon szépek voltak a jelmezek is – fogalmazott Horváth László.
A pedagógusok megígérték a tanulóknak, ha problémamentesen zajlik a bál, húsvét alkalmával rendeznek egy iskolai szintű locsolóbált is, a nyári szünet előtt pedig a Pátzay iskola udvarán vidám tanévzáró összejövetelt szeretnének tartani.
Horváth László elmondta, hogy gőzerővel készül a nevelőtestület és a diákság az idei március 15-i városi megemlékezésre, mert az ünnepi műsorban a Kapuvár Térségi Általános Iskola tanulói fognak közreműködni.

Beküldés dátuma: 2023. 02. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play