Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Új nevelési év a csornai Széchenyi István Általános Iskolában

Szeptember 1-jétől a csornai Széchenyiben is zajosak az osztálytermek, a diákok elfoglalták kedvenc padjaikat. 183 tanítási nap vár a gyerekekre a 2022/2023-as tanévben – mondta az igazgató az évnyitó ünnepségen.

Szeptember 1-jével maguk mögött hagyták a diákok a pihenést, a csodás nyaralást, a vízpart melletti kikapcsolódást, a kalandokkal teli táborokat. 487 tanulóval, 21 osztállyal indult az új nevelési év a csornai Széchenyiben. Burányi Renáta szerint az évnyitó főleg az elsősöknek szól, de a következő napokban is kiemelt figyelmet fordítanak a legkisebbekre. Az igazgató arra biztatta őket, hogy bátrak és magabiztosak legyenek, a felsőbb évfolyamosokat pedig arra kérte, hogy segítsék, támogassák az elsősöket. Az elején játékosan fogják elsajátítani a betűket és a számokat, de egész életen át tartó tanulásra készüljenek.
– Olyan iskolát szeretnénk, ahol a belső légkör a tartalmas, együttes munka következtében jól érzi magát a tanuló és tanára egyaránt. A tanuló mellett ott áll a szülő is, mint az oktatás harmadik fontos szereplője, ezért meggyőződésem, akkor leszünk jó iskola, ha szoros kapcsolatot ápolunk a szülőkkel, nyíltan, őszintén beszélhetünk gyermekeik problémáiról, lehetőségeikről. Együtt kell dolgoznunk a közös cél érdekében – fogalmazott Burányi Renáta.
A Széchenyi iskola garantálja a gyermekközpontú, magas színvonalú oktatást, kiemelten az idegen nyelv oktatását. A délutáni foglalkozás idén is bőségesen áll a gyermekek rendelkezésére. A mozgásnak kiemelt jelentősége van az iskolában: atlétika, labdarúgás, kosárlabda és asztalitenisz várja a sportolni vágyó gyermekeket. Az előző évekhez hasonlóan népdalkör és énekkar is vár a tanulókra. A zene sem maradhat el, a felsősök a gitárral is megismerkedhetnek. Felső tagozaton lehetőség nyílik a második idegen nyelv tanulására.

Beküldés dátuma: 2022. 09. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play