Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Új nevelési év a csornai Széchenyi István Általános Iskolában

Szeptember 1-jétől a csornai Széchenyiben is zajosak az osztálytermek, a diákok elfoglalták kedvenc padjaikat. 183 tanítási nap vár a gyerekekre a 2022/2023-as tanévben – mondta az igazgató az évnyitó ünnepségen.

Szeptember 1-jével maguk mögött hagyták a diákok a pihenést, a csodás nyaralást, a vízpart melletti kikapcsolódást, a kalandokkal teli táborokat. 487 tanulóval, 21 osztállyal indult az új nevelési év a csornai Széchenyiben. Burányi Renáta szerint az évnyitó főleg az elsősöknek szól, de a következő napokban is kiemelt figyelmet fordítanak a legkisebbekre. Az igazgató arra biztatta őket, hogy bátrak és magabiztosak legyenek, a felsőbb évfolyamosokat pedig arra kérte, hogy segítsék, támogassák az elsősöket. Az elején játékosan fogják elsajátítani a betűket és a számokat, de egész életen át tartó tanulásra készüljenek.
– Olyan iskolát szeretnénk, ahol a belső légkör a tartalmas, együttes munka következtében jól érzi magát a tanuló és tanára egyaránt. A tanuló mellett ott áll a szülő is, mint az oktatás harmadik fontos szereplője, ezért meggyőződésem, akkor leszünk jó iskola, ha szoros kapcsolatot ápolunk a szülőkkel, nyíltan, őszintén beszélhetünk gyermekeik problémáiról, lehetőségeikről. Együtt kell dolgoznunk a közös cél érdekében – fogalmazott Burányi Renáta.
A Széchenyi iskola garantálja a gyermekközpontú, magas színvonalú oktatást, kiemelten az idegen nyelv oktatását. A délutáni foglalkozás idén is bőségesen áll a gyermekek rendelkezésére. A mozgásnak kiemelt jelentősége van az iskolában: atlétika, labdarúgás, kosárlabda és asztalitenisz várja a sportolni vágyó gyermekeket. Az előző évekhez hasonlóan népdalkör és énekkar is vár a tanulókra. A zene sem maradhat el, a felsősök a gitárral is megismerkedhetnek. Felső tagozaton lehetőség nyílik a második idegen nyelv tanulására.

Beküldés dátuma: 2022. 09. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play