Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megkezdődött a 2023/2024-es tanév a csornai Széchenyiben

Nincs miért izgulni az elsősöknek, hiszen 2023 szeptemberétől a széchenyisek nagy családjához, összetartó közösséghez tartoznak valamennyien. – A tanító néniknek mától szinte saját gyerekei lesztek, segítenek, bátorítanak majd benneteket a még ismeretlen iskolai életben.

Két első osztály indult a csornai Széchenyi iskolában a 2023/2024-es tanében. Burányi Renáta az ünnepélyes tanévnyitó alkalmával először a legkisebbekhez szólt, majd arra kérte a szülőket, hogy segísék a pedagógusok munkáját, vegyenek részt a gyermekek nevelésében: – Váltsunk valóra együtt, egy közös álmot, az önök gyermeke, a mi tanítványaink fejlődéséért! Kísérjék figyelemmel gyermekeik tanulmányait, fejlődését, és forduljanak bátran, bizalommal a pedagógusokhoz! Közös odafigyeléssel segítsük elő, gyermekeink testi, szellemi, és erkölcsi fejlődésének kiteljesedését! A Széchenyi közössége mától gyermekük személyiségével is gazdagodik, de ők is sokat tanulhatnak ettől a közösségtől.
Az igazgató ezt követően a nyolcadikosokhoz beszélt. Elmondta, hogy mostantól ők a rangidősök, ami nemcsak előnyöket tartogat számukra. – Ez valójában egyfajta rangot jelent, ugyanakkor felelősséget is. Annak felelősségét, hogy ti vagytok a példa, a ti cselekedeteitek, munkátok a minta a többiek számára. Legyetek méltók e rangra, és folyamatosan bizonyítsátok, hogy nyolcadikosnak lenni jó, rangidősnek lenni pedig érdemes.
Burányi Renáta a Széchenyibe járó diákok azt javasolta, hogy az iskolában eltöltött időt próbálják minél inkább saját javukra fordítani, és használják ki a tanulásban, közös programokban rejlő lehetőségeket. Annak sem szabad feladnia, akinek nehezebben megy a tanulás, mert újra és újra próbálkozni kell. – Ha akkor sem sikerül, akkor mondhatjuk, hogy most éppen nem jött össze, de majd legközelebb. Azzal is tisztában vagyunk, hogy ez rengeteg időt, és még több munkát igényel. Ezt hívják alázatnak. Az áldozatokkal járó alázatos munka pedig meghozza gyümölcsét, ez a siker.
A csornai Széchenyi igazgatója megköszönte kollégáinak, hogy közreműködtek a tanév előkészítésében
– Azt kívánom magunknak, hogy legyen erőnk, bátorságunk, egymás iránti bizalmunk. Az évnyitó ünnep. Az idei is az. Az indulás, a kezdés ünnepe.A mindennapi munkánkhoz sok örömet, jó egészséget, a gyermekeknek a tanulásban rejlő lehetőségek birodalmának felfedezését, a szülőknek igaz segítőtársakat, közösen elért és megélt sikereket, optimizmust, a pedagógustársaknak pedig jó csapatmunkát kívánok! Ezzel a Csornai Széchenyi István Általános Iskola 2023/2024-es tanévét megnyitom.

Beküldés dátuma: 2023. 09. 12.

Kapcsolódó hírek

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play