Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tanácskoztak a vásárosfalui képviselők

Molnár Sándor polgármesternek az egyik szeme sír, a másik pedig nevet, mert az új jogszabály szerint nem a képviselő-testület fog arról dönteni, hogy ki kapja a  jövőben a lakásfenntartási támogatást. A rendelet szigorúan megköveteli, hogy az érintettek számlákkal igazolják rászorultságukat. Idén valamennyivel olcsóbb lett a vezetékes víz ára, de nem jelentős az eltérés a tavalyihoz képest, viszont jóval több talajterhelési díjat kell fizetnie annak, aki nem csatlakozott a kiépített szennyvízhálózatra, ezért többen is jelezték bekötési szándékukat. Vásárosfalu önmagában kicsi, ezért úgy határozott a képviselő-testület, hogy a körjegyzőséghez tartozó többi településsel együtt próbálnak olcsóbb energiához jutni.
Tervezési szakaszához érkeztek azok a munkálatok, amelyek során horgásztavat alakítanának ki a falu mellett található rekultivált gödrök helyére. Önerőből erre nem képesek, de arra számítanak, hogy a korszerűsítésre váró 86-os főút melletti földterületek értékesítéséből jelentős bevételük lesz.
Molnár Sándort örömmel tölti el, hogy a kapuvári járásban talán egyedül náluk nő a lakosság lélekszáma. Tavaly három gyermek született a faluban, és idén remélhetőleg két kicsivel gyarapszik a település népessége. Vásárosfaluban most nincs olyan munkanélküli, akire rábízhatnák a közterületek rendezését. Mivel a falu gondnokának reggeltől kezdve, szinte egész nap időhöz kötött a tevékenysége,  a növények gondozására Beledről várják a segítséget. – Ami ma nem sikerül, majd holnap meglesz – intette magát nyugalomra a polgármester.
Beled és Vásárosfalu küldöttsége június végén Erdélybe készül, hogy meglátogassák az ákosfalvai és székelyvajai  testvértelepülések lakóit. Az ottani gyerekek júliusban látogatnak a Rábaközbe, hogy eltöltsenek néhány napot a környéken, utána pedig valószínű,  a Fertő tó környékére utaznak. Amennyiben a vendégek a vásárosfalui barátoknál szeretnének lakni, arra is van lehetőség, de a nomád körülményeknél jobb szállást tudnak biztosítani a kultúrház épületében húsz-harminc személynek.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 25.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play