Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Rendszeresen megméretik magukat a kapuvári térségi iskola tanulói

2007-ben  az önkormányzat összevonta a Pátzay Pál és a Széchenyi István Általános Iskolát. Később ehhez csatlakozott a babóti, a himodi, a szárföldi és a veszkényi, egy évvel később pedig az osli és a vitnyédi iskola. Az összevont, nagy intézményben a tagiskolák az integráció után is megőrizhették önállóságukat, és külön-külön neveznek be a versenyekre. Az igazgató a teljesség igénye nélkül beszélt azokról a megmérettetésekről, amelyeken részt vesznek a tanulók.
A Pátzay Pál Általános Iskola minden tanév első félévében rendezi meg a “Szülőföldünk a költészetben” elnevezésű vers- és prózamondó-versenyt. A Széchenyi iskola a negyediktől a nyolcadik osztályos tanulókig hirdeti meg a Bólyai János-matematikaversenyt több mint húsz éve. A soproni Szent Orsolya Általános Iskola és Gimnázium “Bábeli zűrzavar”német-angol tesztvetélkedőjén két pátzays diák ért el szép eredményt. A győri Gárdonyi iskolában a német nyelvi fordítási versenyen a Pátzay tanulója az első helyen végzett. A csornai Hunyadi fizikatörténeti vetélkedőjén induló nyolc csapat közül szintén a pátzaysok bizonyultak a legjobbnak. A kapuvári térségi iskola sok tanulója vesz részt évről évre a levelezős versenyeken, annak ellenére, hogy ezek önköltségesek. A Pátzay iskola idén is megtartotta a hagyományos népdaléneklési verseny területi fordulóját.
– A tanév második felében is törekszünk arra, hogy tanulóink több szaktárgyi versenyre is eljussanak. Természetesen ehhez szorgalmas tanulókra és lelkes kollégákra van szükség, mivel a felkészítésre csak a tanítási órákon kívül van lehetőség.

Beküldés dátuma: 2012. 02. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés