Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői. A megbeszélésen felajánlották a segítségüket az egészségügyi intézménynek, másrészt elmondták eddigi tapasztalataikat arról, hogy a fogyatékkal élők szemszögéből milyen problémákkal találkoztak a kórházakban, illetve a mindennapi életben.

A főigazgató örömmel fogadta a civilek megkeresését, mert a Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet rehabilitációs szolgáltatásait a fogyatékkal élő betegek is igénybe veszik. Elmondta, hogy az intézmény a korábbi pályázatoknak köszönhetően szinte teljes mértékben akadálymentesített, a rehabilitációs osztály főnővérei pedig arról számoltak be, hogy az esetek jelentős részében biztosítják a fogyatékkal élő betegek támogatását.
A megbeszélésen elhangzott, hogy a civil összefogás révén akár a fogyatékkal élők érdekképviselete is megoldódhatna. Az érintettek jelentős része nem szerez tudomást az őket segítő egyesületek munkájáról, emiatt az életüket megkönnyítő számtalan lehetőségtől eleshetnek.
A kapuvári kórház a következő módon szeretné a civil összefogást közelebb hozni és megismertetni a betegekkel: A www.lumniczerkorhaz.hu internetes felületen „Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért” címmel tájékoztató kiadványt jelentettek meg a fogyatékossággal élőknek és hozzátartozóiknak, valamint az egészségügyben dolgozóknak és minden segítő szándékú embernek. A fogyatékosokat segítő szervezetek rövid bemutatkozását és elérhetőségét bemutató információs füzeteket a kórház nővérpultjánál helyezték el. A civilek vállalták, hogy pártfogásukba veszik a kórházban tartózkodó vagy onnan hazabocsátott betegeknek. Talán az egyik legnagyobb segítség a fogyatékkal élőknek, ha bekerülhetnek egy olyan közösségbe, ahol hasonló problémákkal küzdő emberekkel találkozhatnak.
A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet Angiológiai (érbeteg) Rehabilitációs Osztályára az egész országból fogadják a betegeket. A fogyatékkal élő páciensek az „Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért füzet”-ben szereplő információk alapján akár saját lakóhelyük szerinti egyesülettel, szervezettel is felvehetik a kapcsolatot.

Beküldés dátuma: 2023. 06. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek