Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben. A kórház példamutatóan elöl jár a megelőzésben, ezért minden évben megtartják az egészségvédő napot – tette hozzá a főigazgató.

Két és félszer annyian vettek részt a Csornai Margit Kórház 2023 őszén megrendezett immár IV. Nyílt szűrési és Egészségmegőrző napon, mint a koronavírus-járvány előtti időszakban.
– Ez nekünk nagyon nagy öröm. Látszik, hogy az emberek változatlanul érdekeltek abban, hogy magyarázatot kapjanak korábban fel nem ismert betegségeikre és egyéb panaszaikra kezelést kapjanak – fogalmazott a csornai kórház főigazgatója, majd megköszönte Orbán Gyöngyi ápolási igazgatónak és Szőllősiné Kocsis Zsuzsanna titkárnőnek, hogy időt és energiát nem kímélve megszervezték a rendezvényt, de a szakdolgozók is kivették a részüket a munkából. A betegek szeretete és a segíteni akarás vezérelte őket.
Dr. Winiczai Zoltán elmondta, hogy 9-13 óráig folyamatosan érkeztek a páciensek. Az átlagosnál is nagyobb érdeklődés kísérte az érszűkületmérést, a prosztata és melanóma szűrést, de valamennyi lehetőséggel éltek a betegek. A gyógytornászok, dietetikusok, védőnők tanácsadással készültek, a masszást is igénybe vették, az újraélesztést is gyakorolhatták a lakosok. Pályaorientációs bemutató is volt, melyen a kórházban képviselt szakmákat mutatták be. A szűrésen résztvevők ott helyben megismerhették az eredményeket. A főigazgató megjegyezte: Többnyire azok mennek el a szűrésekre, akikben a legkisebb gyanú is felmerül, vagy szóba jöhet náluk valamilyen öröklődő betegség, esetleg az életkoruknál fogva tartják fontosnak a rendszeres ellenőrzést.
Az idei Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap szervezői műsorral és sztárfellépővel nem készültek, de a Csornai Margit Kórházban ugyanazokat a szűréseket vehette igénybe a lakosság, mint amelyeket a Richter Egészségváros országos programsorozatában szerepelnek.

Beküldés dátuma: 2023. 09. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Egészségnap Kapuváron

  Az egészségügyi dolgozók életeket mentenek, ennek ellenére ők szerették volna meghálálni a lakosság rájuk irányuló kiemelt figyelmét.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play