Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Nyári felújítások és szabadtéri rendezvények Kapuváron

A nyári nagy meleg ellenére zökkenőmentesen zajlanak Kapuváron az idén nyárra tervezett felújítások. A munkálatok részleteiről, valamint az elmúlt hetekben rendezett szabadtéri programokról Hámori György polgármester számolt be.

Kisebb megtorpanás után, de gőzerővel folytatódik a járdaépítési program. Mindössze annyi változás történt, hogy idén mégsem kerül sorra a lakótelepi óvoda melletti rövid szakasz, mert előbb tisztázni kell az alatta húzódó fűtéscső műszaki állapotát. A Veszkény úti, fürdő előtti rész viszont elkészült.
Korábban mindkét óvodában befejeződtek a belső festési munkálatok. Gartán először a kerítés készült el, mely ebben az állapotában már méltó a felújított intézményhez, s ezt követően sorra kerül a járda is. Az elmúlt időszakban megszépült a gimnázium, a Pátzayban pedig azokat a termeket is át fogják festeni, amelyekben ősztől új osztályok indulnak.
– Aki a Vörösmarty utca fele közlekedik, láthatja a második ütemben folyó munkálatokat. Még idén sort kerítünk a keleti sor kavicsozott részének aszfaltozására. Öntésen a művelődési ház utcafronti nyílászáróinak cseréje befejeződött, az ősz folyamán pedig elkezdjük a Béke térről menő aszfaltos út felújítását – számolt be a fejleményekről Hámori György.
Változatlanul népszerű a lakosság közreműködésével zajló járdaépítési program, melyre rengeteg kérelem érkezik. A Kossuth utcai száraz fák kivágására sem kell sokáig várni.
– Örvendetes, hogy bekerültünk az országos szúnyoggyérítési programba. Nagyon köszönöm Sallai Péter megyei katasztrófavédelmi igazgató, illetve az ideiglenesen kinevezett országos parancsnok közbenjárását. Épp jókor, mert a kapuvári búcsú előtt megtörtént a szúnyoggyérítés – hangsúlyozta Kapuvár vezetője.

Sokan kilátogattak a Szent Anna-napi Lovasnapokra és Vigasságokra, mely komoly szervezőmunkát igényelt. A lakosság többsége pozitívan nyilatkozott a rendezvényről, amiért köszönet illeti a Kapuvári Lóbarátok Körének tagjait. A lovasok gesztus értékűnek tekintik, ezért nagy becsben tartják, hogy Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő felkötötte a képviselő szalagot az egyesület zászlajára. A vihar ellenére sokan megnézték a Visegrádi Négyek néptánccsoportjainak bemutatóját. Csitei Gábor és táncosai igazi magyar barátsággal látták vendégül a külföldről érkező fellépőket. Az esti vacsorát és a beszélgetést nagyon jó hangulatban töltötték, így a vendégek jó szájízzel és Kapuvárról szerzett pozitív tapasztalatokkal hagyták el a helyszínt.
Az egyházi rendezvények keretében Zsebedics József kanonok aranymisét tartott, melyen illusztris vendégek sorakoztak fel: dr. Korzenszky Richárd tihanyi perjel és a komoly egyházi pályát befutott Lukácsi Zoltán atya. Másnap az esős időjárás miatt Fazakas Zoltán Márton premontrei kormányzó perjel nem hintóval érkezett, hanem közvetlenül a templom előtt várta őt a fogadóbizottság. A kilenc órakor kezdődő ünnepi szentmisén megtelt a kapuvári Szent Anna-templom.
– Köszönöm neki, hogy elfogadta a meghívásunkat, a barátságát meg különösen nagyra értékelem – fogalmazott Hámori György.

Beküldés dátuma: 2015. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek